Grottes du Roc de Cazelle

Grottes du Roc de Cazelle is een interessante prehistorische locatie bij het plaatsje Les-Eyzies-de-Tayac-Sireuil in de Dordogne. Op deze plek zijn in de rots grotten gevonden die tijdens de prehistorie bewoond werden. Daarom behoort deze interessante locatie volgens velen tot de leuke bezienswaardigheden die in het departement Dordogne te vinden zijn.

Geschiedenis van Grottes du Roc de Cazelle

De Dordogne werd zeer vroeg in de geschiedenis bewoond. In maart van het jaar 1868 vond de Franse geoloog Louis Lartet de eerste vijf skeletten van Cro-Magnons, de vroegst bekende voorbeelden van de Homo sapiens in dit gebied. Ook werd de prehistorische vindplaats van Grottes du Roc de Cazelle in kaart gebracht. Tijdens de prehistorie leefden de eerste bewoners van dit gebied in grotten, schuilplaatsen en ondergrondse gangen die zij in de rotswand uitgegraven hadden. Vanuit deze schuilplaatsen jaagden zij onder meer op mammoeten en wolharige neushoorns. Tijdens de middeleeuwen werd deze strategische locatie omgebouwd tot een kasteel. In de schuilplaatsen kon men onder meer goed het voedsel bewaren, dankzij de constante, koele temperatuur in de grotten. Deze rotswand werd tot in de jaren zestig bewoond, waarna deze bijzondere bezienswaardigheid opengesteld werd voor het grote publiek.

Sindsdien is deze indrukwekkende locatie uitgegroeid tot een van de mooiste bezienswaardigheden van het departement Dordogne!

Grottes du Roc de Cazelle vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Dordogne, of elders in de regio Aquitaine? Dan is een bezoekje aan deze bijzondere locatie absoluut de moeite waard. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over onze prehistorische voorvaderen en hoe zij in deze grotten leefden. Een bezoekje aan deze plek is leuk voor het hele gezin. Aan de hand van opgezette tafereeltjes van onder meer jagers, dieren en gebruiksvoorwerpen krijgt u een goed beeld van hoe men hier tijdens de prehistorie leefde. Een bezoekje aan deze leuke bezienswaardigheid is een bijzondere ervaring voor jong en oud!
Grottes du Roc de Cazelle

Grottes du Roc de Cazelle bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende grotten en dit leuke prehistorische park zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: