Kasteel van La Brède

Het kasteel van La Brède is een indrukwekkend kasteel dat ongeveer twintig kilometer ten zuiden ligt van de grote stad Bordeaux, in het departement Gironde. Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van het kasteel van La Brède

In het jaar 1306 na Christus begon men met de bouw van het kasteel van La Brède. Het kasteel werd gebouwd op de ruïnes van een eerder kasteel dat hier heeft gestaan. Door de eeuwen heen heeft het kasteel een ware transformatie ondergaan. Van een versterkte militaire burcht tot aan een prachtig Renaissancekasteel, bedoeld om in te leven. Tot aan de zeventiende eeuw was het kasteel van La Brède in handen van de families La Lande, l’Isle en Pesnel. In het jaar 1686 kwam het kasteel in handen van de familie Secondat, toen Marie-Françoise de Pesnel in het huwelijk trad met Jacques de Secondat, vader van de bekende Franse filosoof Montesquieu. Deze bekende filosoof is ook geboren in dit kasteel. Hij zou hier vele jaren doorbrengen. Toen in 2004 de laatste telg van de familie overleed, was haar laatste wens dat het kasteel van La Brède opengesteld werd voor het grote publiek.

Het kasteel van La Brède vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel opengesteld voor bezoekers. Het kasteel staat zelfs bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Gironde. Wanneer u dit kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids krijgt u alle mooie kamers van dit kasteel te zien. De uitgebreide rondleiding duurt ongeveer een uur. naast het deelnemen aan de rondleiding is het ook absoluut de moeite waard om dit schitterende kasteel eens goed van de buitenkant te bekijken. Zo beschikt dit sprookjesachtige kasteel over haar eigen slotgracht, een herinnering aan haar militaire verleden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Gironde is een bezoekje aan het kasteel van La Brède meer dan de moeite waard!
Kasteel van La Brède

Het kasteel van La Brède bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gironde ook interessant: