Kasteel van Beynac

Het kasteel van Beynac ligt in het plaatsje Beynac-et-Cazenac, in het departement Dordogne en in de regio Aquitaine. Het kasteel van Beynac staat bekend als een van de best bewaard gebleven kastelen in de hele regio.

Kasteel van Beynac

Geschiedenis van het kasteel van Beynac

Het kasteel is gebouwd in de twaalfde eeuw na Christus, in opdracht van de baronnen van Beynac. Het kasteel werd hoog bovenop een rots gebouwd, zodat het uitkeek over het plaatsje en de rivier Dordogne. Dankzij haar strategische ligging en de aanwezigheid van de vele verdedigingswerken was dit een kasteel dat zeer moeilijk te veroveren was. Ten tijde van de Honderdjarige Oorlog met Engeland was het kasteel van Beynac in Franse handen. Aan de overkant van de rivier Dordogne lag echter het kasteel Castelnaud, dat in handen was van de Engelsen. Er vonden dan ook regelmatig gevechten plaats tussen beide legers. Ondanks de vele verdedigingswerken slaagden de legers van de Engelsen er in om het kasteel te veroveren op de Fransen. In het jaar 1197 na Christus slaagden de troepen van de Engelse koning Richard de Eerste er in om de Fransen te verslaan. Het kasteel zou echter niet lang in Engelse handen blijven. Twee jaar nadat de Engelsen het kasteel hadden veroverd, slaagden de Fransen er in om het kasteel te heroveren, op het moment dat de Engelse koning Richard de Eerste sneuvelde bij de gevechten rondom het kasteel Châlus-Chabrol in de regio Limousin. Sinds 1944 staat het kasteel op de lijst van historische monumenten in Frankrijk. In 1962 werd het kasteel gekocht door Lucien Grosso, die ervoor zorgde dat het kasteel weer in volle glorie werd hersteld.

Het kasteel van Beynac vandaag de dag

Vandaag de dag geldt het kasteel van Beynac, evenals het nabijgelegen kasteel Castelnaud, als een van de belangrijkste trekpleisters in de Dordogne. Wanneer u dit kasteel bezoekt, krijgt u een mooie inzage in de historie van dit kasteel en de omgeving. U kunt dit kasteel verkennen onder leiding van een gids, die u alles over dit kasteel kan vertellen. U kunt er echter ook voor kiezen om dit kasteel op eigen houtje te verkennen. Bij mooi weer kunt u in de verte het kasteel Castelnaud zien liggen. Hier kunt u prachtige foto’s maken! Een bezoekje aan het kasteel van Beynac is absoluut de moeite waard, en biedt een unieke inzage in het woelige verleden.

Kasteel van Beynac

Het kasteel van Beynac bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: