Kasteel van Hautefort

Het kasteel van Hautefort staat bekend als een van de meest prestigieuze kastelen in het zuidwesten van Frankrijk en ligt op een rots bij de plaats Hautefort, in het departement Dordogne. Het kasteel staat onder meer bekend om haar prachtige tuinen.Kasteel van Hautefort

Geschiedenis van het kasteel van Hautefort

Op de locatie van het huidige kasteel heeft ooit een ouder kasteel gestaan. Op de fundaties van dit eerdere kasteel, waar helaas weinig over bekend is, is het kasteel van Hautefort gebouwd. De bouw van het kasteel van Hautefort begon in de zestiende eeuw na Christus, onder toeziend oog van de Franse architecten Nicolas Rambourg en Jacques Maigret. Het kasteel werd gebouwd voor de belangrijke familie van de Markies van Hautefort, die in hoog aanzien stond bij de Franse koning. De bouw van het kasteel werd aan het einde van de zeventiende eeuw afgerond. Ook bij de lokale bevolking stond de familie Hautefort in hoog aanzien, getuige het feit dat zij door de inwoners van het nabijgelegen plaatsje werden verdedigd tijdens de strubbelingen rondom de Franse Revolutie. Aan het begin van de twintigste eeuw was het ooit zo imposante kasteel vervallen. In 1929 werd het kasteel aangekocht door de baron en de baronnes van Bastard, die het kasteel van Hautefort door de jaren heen volledig herstelden.

Het kasteel van Hautefort vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Hautefort bekend als een van de allermooiste kastelen in het departement Dordogne. Het kasteel is, evenals haar bijhorende tuinen, opengesteld voor bezoekers. Voor een uitgebreid bezoek aan dit prachtige kasteel kunt u gerust een middag de tijd nemen. De combinatie van het prachtige kasteel en haar prachtige tuinen maakt van dit een kasteel dat meer dan de moeite waard is om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Dordogne.
Kasteel van Hautefort

Het kasteel van Hautefort bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk