Kasteel van Jumilhac

Het kasteel van Jumilhac is een groot, indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Jumilhac-le-Grand, tussen de grotere steden Périgueux en Limoges. Het kasteel van Jumilhac behoort tot de grootste kastelen in de Dordogne.

Geschiedenis van het kasteel van Jumilhac

De geschiedenis van het kasteel van Jumilhac is sterk verbonden met de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. De streek die we vandaag kennen als de Dordogne lag min of meer in het hart van het geweld tussen de legers van de Engelse koning Plantagenet en de Franse kroon. Het kasteel zelf vindt haar oorsprong in de twaalfde eeuw en maakte deel uit van een verdedigingslinie. Het kasteel werd dan ook gebouwd om het omringende gebied te beschermen tegen de vijandelijke legers. De bouw van dit kasteel vond plaats in de dertiende en veertiende eeuw. Het kasteel werd meerdere malen versterkt, zowel in de zeventiende- als in de achttiende eeuw. Zo werden er twee vleugels toegevoegd en werd er een overdekte veranda gebouwd. De uiteinden van de twee vleugels werden tot slot met elkaar verbonden, waardoor er een binnenplaats ontstond. Zo maakte het kasteel een transformatie door van een puur militair kasteel naar een kasteel waar de lokale adel graag verbleef. Sinds 1922 staat het kasteel officieel geregistreerd als historisch monument en is het opengesteld voor bezoekers.

Het kasteel van Jumilhac vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Jumilhac bekend als een van de grootste en mooiste kastelen in de Dordogne. Het kasteel staat bekend om haar mooie grote ontvangstzaal en de prachtige schilderingen en tuinen. Het kasteel is door de eeuwen heen erg goed bewaard gebleven, waardoor u zich tijdens een bezoekje aan dit kasteel terug in de tijd waant. Voor een uitgebreid bezoek aan dit grote kasteel kunt u gerust een middag de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Dordogne is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel meer dan de moeite waard.

Het kasteel van Jumilhac bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk