Kasteel van Milandes

Het kasteel van Milandes ligt bij het plaatsje Castelnaud-la-Chapelle, in het departement Dordogne. Het kasteel ligt op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Dordogne. Het kasteel van Milandes ligt vlakbij een ander indrukwekkend kasteel: Castelnaud.Kasteel van Milandes

Geschiedenis van het kasteel van Milandes

Het kasteel werd gebouwd in 1489, als residentie voor de heren van Caumont, die tevens eigenaar waren van het kasteel van Castelnaud. Het leven in het kasteel van Castelnaud was echter niet erg comfortabel. Hoewel het kasteel van Castelnaud voorzien van vele verdedigingswerken en zeer strategisch gelegen was, was het geen pretje om jaar in jaar uit in dit kasteel door te brengen. Daarom lieten de heren van Caumont het kasteel van Milandes bouwen. Na de Franse Revolutie raakte het kasteel verlaten. Later zou er ook nog eens brand uitbreken, te wijten aan achterstallig onderhoud. Het kasteel leek verloren te gaan, totdat het vervallen kasteel werd gekocht door de lokale industrieel Auguste Claverie, om het kasteel tot haar volle glorie te herstellen. Later zou het kasteel bewoond worden door Josephine Baker, de tot Française genaturaliseerde zangeres en danseres. In 1964 werd het kasteel naar aanleiding van financiële problemen geveild. Sinds 1986 staat het kasteel op de officiële lijst van historische monumenten.

Het kasteel van Milandes vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel opengesteld voor bezoekers. Anders dan andere, meer militaire kastelen in de regio, waar het kasteel van Castelnaud en het kasteel van Beynac, is het duidelijk zichtbaar dat het kasteel van Milandes niet gebouwd is om de omgeving te verdedigen tegen de vijand. Dit is dan ook een van de redenen dat het kasteel bekend staat als een van de mooiste kastelen in de Dordogne. De combinatie van haar prachtige neogotische bouwstijl en haar mooie tuinen maakt van het kasteel van Milandes een kasteel dat u echt eens bezocht moet hebben wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Dordogne.
Kasteel van Milandes

Het kasteel van Milandes bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel zelf eens bezoeken? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: