Maison forte de Reignac

Het Maison forte de Reignac is een van de meest bijzondere kastelen in het departement Dordogne. Het Maison forte de Reignac ligt bij het plaatsje Tursac en is onder een rots gebouwd. Hierbij lijkt het kasteel wel in de rots te zijn ingekapseld. Het Maison forte de Reignac is het enige kasteel van haar soort in heel Frankrijk dat door de eeuwen heen zo goed bewaard is gebleven. Maison forte de Reignac

Geschiedenis van het Maison forte de Reignac

De locatie van het Maison forte de Reignac werd al in de prehistorie bewoond. In en rondom de rots zijn verschillende voorwerpen gevonden, zoals speerpunten en scherven. Het Maison forte de Reignac zelf werd gebouwd in de veertiende eeuw na Christus, hoewel de ramen aan de voorkant van het kasteel uit de zestiende eeuw dateren. Het kasteel werd gebouwd in de rumoerige periode rondom de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland en is ook in de periode rondom de Godsdienstoorlogen bewoond geweest. Deze versterkte rotsburcht is nooit veroverd en is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in het departement Dordogne.

Maison forte de Reignac vandaag de dag

Vandaag de dag is het Maison forte de Reignac een versterkte rotsburcht die u echt eens gezien moet hebben. Vanaf de buitenkant lijkt deze versterkte burcht wellicht niet meer dan een vreemd gelegen landhuis. Wanneer u deze bijzondere rotsburcht bezoekt, ontdekt u al snel dat slechts een zeer beperkt gedeelte van deze bijzondere burcht aan de buitenkant zichtbaar is. Zo is een groot gedeelte van de burcht uitgehouwen in de rots waar zij tegenaan ligt. Voor een uitgebreid bezoek aan deze bijzondere burcht kunt u gerust een middagje de tijd nemen. De verschillende vertrekken, die elk nog volledig gemeubileerd zijn, zijn op zijn minst bijzonder te noemen. De vertrekken liggen verspreid over drie verdiepingen. Tijdens uw bezoek kunt u onder meer de wapenzaal, de eetzaal, de keuken, de slaapkamers, de kapel en de kerker bewonderen. Ook is er een uitzichtpunt waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Vézère. Een bezoekje aan het bijzondere Maison forte de Reignac is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Dordogne!
Maison forte de Reignac

Maison forte de Reignac bezoeken?

Wilt u deze bijzondere burcht zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: