Manoir de Gisson

Het Manoir de Gisson is een oud herenhuis uit de dertiende eeuw en ligt in het middeleeuwse centrum van de mooie plaats Sarlat in de Dordogne. Dit mooie herenhuis is volledig gerestaureerd, om zo haar kamers volledig in de oorspronkelijke 17e-eeuwse stijl te herstellen.Manoir de Gisson

Geschiedenis van het Manoir de Gisson

Het Manoir de Gisson is een gebouw dat dateert uit de dertiende eeuw na Christus. Het gebouw ligt aan het Place du Marché aux Oies, nagenoeg in het hart van de plaats Sarlat. In feite bestaat dit bijzondere herenhuis uit twee gebouwen, die met elkaar zijn verbonden door een zeshoekige toren uit de dertiende eeuw. Het Manoir de Gisson werd bewoond door de familie Gisson, een adellijke familie die veel aanzien genoot. Zo behoorden onder meer een notaris en een advocaat tot deze belangrijke familie. Nadat de oorspronkelijke bewoners het pand hadden verlaten besloot men om dit prachtige historische pand te restaureren. Zo kon men de bezoekers een mooie inzage in het leven van een adellijke familie in de Renaissance te geven.

Het Manoir de Gisson vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de buurt van de plaats Sarlat, of elders in de Dordogne, is een bezoekje aan het Manoir de Gisson absoluut de moeite waard. Wanneer u besluit dit prachtige herenhuis te bezoeken, kunt u elk van de oorspronkelijke kamers bezichtigen. Elk van deze kamers bevat meubels uit de zeventiende eeuw. Tijdens uw bezoek aan dit bijzondere herenhuis waant u zich dan ook terug in de tijd. Tijdens uw bezoek kunt u ook het rariteitenkabinet bezichtigen. Dergelijke verzamelingen van vele rariteiten waren bijzonder in trek bij de adellijke families tijdens de Renaissance. Een bezoekje aan het Manoir is prima te combineren met een leuke wandeling door het historische centrum van Sarlat!
Manoir de Gisson

Het Manoir de Gisson bezoeken?

Wilt u dit mooie herenhuis dat volledig is ingericht in de stijl van de zeventiende eeuw zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: