Marais d’Orx

Marais d’Orx is een prachtig moeras in het departement Landes en ligt ongeveer twintig kilometer ten noorden van de stad Bayonne.Marais d'Orx Dit moeras staat bekend als een van de mooiste natuurgebieden in het departement Landes.

Geschiedenis van het Marais d’Orx

Het Marais d’Orx is vernoemd naar het nabijgelegen dorpje Orx. Het is niet helemaal duidelijk waar de naam Orx vandaan komt. Volgens sommigen is het een afgeleide van het Baskische woord Ur, wat water betekent. Het moeras werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit het jaar 1255 na Christus. In dit document eigende Henry III, koning van Engeland en hertog van Aquitaine zichzelf een molen toe, die bij het ‘water van Orx’ gelegen was. Door de eeuwen heen is het moeras met name gebruikt voor de visserij en de jacht. Tot aan de jaren tachtig van de vorige eeuw heeft men geprobeerd het gebied droog te krijgen, om het zo bewoonbaar te maken. Sinds 1985 zijn deze pogingen gestaakt en sinds 1995 is dit prachtige natuurgebied officieel een nationaal natuurreservaat.

Marais d’Orx vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit moeras bekend als een van de mooiste natuurgebieden in het zuidwesten van Frankrijk. Het moeras is te voet te verkennen, want er is een mooi wandelpad aangelegd. Dit wandelpad is ongeveer zes kilometer lang. Wanneer u het moeras bezoekt op een mooie, zonnige zomerdag, kunt u hier vele prachtige foto’s maken. Tijdens uw verkenningstocht door dit mooie moeras kunt u vele verschillende vogelsoorten tegenkomen, evenals andere dieren zoals bijvoorbeeld landschildpadden. Bent u een wandelaar of natuurliefhebber en brengt u uw vakantie door in het departement Landes? Dan is een bezoekje aan het Marais d’Orx absoluut de moeite waard!
Marais d'Orx

Het Marais d’Orx bezoeken?

Wilt u dit prachtige moerasgebied zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Landes ook interessant: