Dordogne

Het departement Dordogne is een van de vijf departementen in de regio Aquitaine. De overige departementen zijn: Gironde, Landes, Lot-et-Garonne en Pyrénées-Atlantiques. Van deze departementen is het departement Dordogne zonder twijfel het meest bekende departement. Haar prachtige landschap, vol met kastelen, prachtige dorpjes en indrukwekkende grotten kent een zeer rijke historie en geldt al jaren als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Frankrijk. Dordogne

Geschiedenis van het departement Dordogne

Het departement Dordogne ontstond op 4 maart 1790, als gevolg van de Franse Revolutie. Het departement werd gecreëerd uit gebied dat voorheen tot de Provincie Périgord behoorde. Dit gebied staat bekend om haar rijke historie, die teruggaat tot aan de Prehistorie. Zo zijn er in het departement verschillende grotten met prehistorische rotstekeningen gevonden die er op duiden dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond werd. Nadat het gebied achtereenvolgens veroverd werd door de Galliërs en de Romeinen, werd het gebied bezet door Frankische stammen. Vanaf de elfde eeuw tot aan de veertiende eeuw na Christus was het gebied het toneel van verschillende oorlogen tussen de Engelsen en de Fransen. In deze periode werden er veel verschillende kastelen gebouwd in dit gebied, waarvan er vele vandaag de dag nog te bezoeken zijn, zoals het kasteel Castelnaud en het kasteel van Beynac. Ondanks haar turbulente geschiedenis, staat het departement vandaag de dag bekend als een van de mooiste departementen van heel Frankrijk.

Dordogne vandaag de dag

Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdige vakantie in het zuiden van Frankrijk, is het departement Dordogne een perfecte vakantiebestemming. Dit gebied herbergt vele interessante bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de kastelen als Castelnaud, Beynac en Commarque en bijzondere grotten als Font-de-Gaume en natuurlijk de wereldberoemde grot Lascaux. Ook zijn er in dit gebied vele prachtige plaatsen te bezoeken, zoals Sarlat-la-Canéda, Bergerac, Montignac en Domme. Tel hier het heerlijke klimaat en de prachtige natuur bij op, en u kunt spreken van een heerlijke vakantiebestemming!
Dordogne

Vakantie in Dordogne?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: