Gironde

Het departement Gironde is een van de vijf departementen in de regio Aquitaine. De overige departementen zijn: Dordogne, Landes, Lot-et-Garonne en Pyrénées-Atlantiques. Het departement Gironde is het grootste departement in Frankrijk en staat bekend om haar fijne zandstranden. Het departement Gironde wordt omringd door de departementen Landes, Lot-et-Garonne, Dordogne en Charente-Maritime. In het westen grenst het departement aan de Atlantische Oceaan.Gironde

Geschiedenis van het departement Gironde

Het departement werd opgericht op 4 maart in het jaar 1790, als gevolg van de Franse Revolutie. Het departement werd gecreëerd uit gebieden van de voormalige provincies Guyenne en Gascogne. Door de eeuwen heen is het gebied altijd slecht toegankelijk geweest. Circa 60 procent van het departement bestond uit drassige moerasgronden. Tot aan de tweede helft van de negentiende eeuw na Christus werd het gebied voornamelijk gebruikt om kuddes te laten grazen. Met behulp van stelten was men in staat om zich voort te bewegen door het moerasgebied. De geschiedenis van het departement is grotendeels bepaald door haar hoofdstad, Bordeaux. Deze grote stad, wereldberoemd vanwege haar rode wijnen, speelde een voorname rol in de ontwikkeling van dit gebied.

Gironde vandaag de dag

Vandaag de dag is deze streek een leuke vakantiebestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een veelzijdige vakantiebestemming. De prachtige zandstranden in het westen zijn zeer geschikt voor mensen die graag hele vakanties lang op het strand doorbrengen. Plaatsen als Bordeaux en Saint-Émilion staan bekend om hun rijke geschiedenis en de vele prachtige oude straten en gebouwen. Bijzondere bezienswaardigheden als de abdij van Sauve-Majeure en de enorme zandduin die bekend staat onder haar naam Dune du Pyla zijn meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Het departement Gironde is een veelzijdige vakantiebestemming waar u gerust meerdere weken door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!
Gironde

Vakantie in Gironde?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gironde ook interessant: