Landes

Het departement Landes is een van de vijf departementen in de regio Aquitaine. De overige departementen zijn: Dordogne, Gironde, Lot-et-Garonne en Pyrénées-Atlantiques. Het gebied wordt omgeven door de Atlantische Oceaan in het westen en de departementen Gironde, Lot-et-Garonne, Gers en Pyrénées-Atlantiques. Het departement bestaat voor een groot deel uit aangeplant dennenbos en staat bekend om haar prachtige kuststreek langs de Atlantische Oceaan.Landes

Geschiedenis van het departement Landes

Het departement was een van de 83 departementen die werden gecreëerd tijdens de Franse Revolutie. Dit departement werd, evenals het departement Gironde, gevormd uit gebieden van de oude provincies Guyenne en Gascogne. Ook bestond het departement evenals het departement Gironde, grotendeels uit moerasgebied. Daardoor kon het gebied enkel gebruikt worden om kuddes op te laten grazen. Zo rond het jaar 1850 na Christus graasden er tussen de 900.000 en een miljoen schapen in dit gebied. In de tweede helft van de negentiende eeuw werden er grote dennenbossen aangepland waardoor het landschap ingrijpend veranderde.

Landes vandaag de dag

Vandaag de dag staat het departement bekend om haar uitgestrekte dennenbossen en haar prachtige zandstranden. Behalve het prachtige landschap, zijn er in dit departement ook vele mooie plaatsen te vinden zoals bijvoorbeeld het prachtige, middeleeuwse Mont-de-Marsan en het bekende kuuroord Dax. De uitgestrekte dennenbossen van Landes zijn ideaal voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Er zijn namelijk vele wandelroutes en fietsroutes uitgezet in dit gebied. Dit gebied is een ideale vakantiebestemming voor diegenen die de vakantie graag doorbrengen in een omgeving met prachtige natuur, leuke plaatsen en geweldige zandstranden. Deze streek is een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in het zonnige zuiden van Frankrijk!
Landes

Vakantie in Landes?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Landes ook interessant: