Lot-et-Garonne

Het departement is een van de vijf departementen in de regio Aquitaine. De overige departementen zijn: Dordogne, Gironde, Landes en Pyrénées-Atlantiques. Deze streek staat bekend om haar vele rivieren die het departement doorkruisen. Zo zijn er maar liefst 200 kilometer aan bevaarbare waterwegen voor de waterliefhebbers onder ons. Het department wordt omgeven door het departement Dordogne in het noorden, de departementen Lot en Tarn-et-Garonne in het oosten , Gers in het zuiden en Landes in het zuid-oosten. Lot-et-Garonne

Geschiedenis van het departement Lot-et-Garonne

Het departement Lot-et-Garonne was een van de 83 departementen die tijdens de Franse Revolutie gecreëerd werden. Het department werd gecreeerd uit gebieden die voorheen toebehoorden aan de oude provincies Guyenne en Gascogne. De Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van dit departement. Zo werden er in deze periode veel bastides gebouwd. Deze versterkte plaatsen moesten er voor zorgen dat de vijand de plaatsen minder gemakkelijk kon veroveren. Tevens boden deze bastides bescherming aan de lokale bevolking. Ook zijn er in deze tijd vele kastelen gebouwd, die, evenals de vele bastides, tot op de dag van vandaag te bewonderen zijn.

Lot-et-Garonne vandaag de dag

Deze streek behoort evenals het departement Dordogne tot de meest geliefde vakantiebestemmingen in heel Frankrijk. De combinatie van het heerlijke klimaat en de vele historische bezienswaardigheden zoals bastides en kastelen maken van dit gebied een ideale vakantiebestemming voor diegenen die graag genieten van een veelzijdige vakantie. Vanaf uw vakantieadres in Lot-et-Garonne zijn vele interessante bezienswaardigheden zoals het kasteel van Bonaguil en het kasteel van Duras prima bereikbaar, evenals de kastelen Castelnaud en Beynac in het aangrenzende departement Dordogne. Tot slot behoort ook een bezoek aan mooie plaatsen als Bergerac, Domme, Beynac-et-Cazenac, Monpazier en Agen tot de mogelijkheden. Lot-et-Garonne is met andere woorden een perfecte vakantiebestemming!
Lot-et-Garonne

Vakantie in Lot-et-Garonne?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot-et-Garonne ook interessant: