Steden en dorpen in Aquitaine

Aquitaine is een zeer veelzijdige regio in het Zuidwesten van Frankrijk. Van het prachtige landschap van de Dordogne tot aan de uitgestrekte bossen in het departement Landes. Steden en dorpen in Aquitaine zijn er dan ook in overvloed. Van kleine, charmante plaatsjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan tot aan het prachtige middeleeuwse centrum van de plaats Sarlat in de Dordogne.

Op deze pagina zijn de leukste steden en dorpen in Aquitaine voor u op een rijtje gezet. Of u nou naar Dordogne, Gironde, Landes, Lot-et-Garonne of naar Pyrénées-Atlantiques op vakantie gaat, in elk van deze departementen zijn vele leuke plaatsen te vinden!

Steden en dorpen in Dordogne

Het departement Dordogne is een zeer geliefde vakantiebestemming. Dit is niet voor niets, want in de Dordogne zijn talloze leuke plaatsen te vinden. Van charmante plaatsjes als Belvès, Castelnaud-la-Chapelle en Domme tot aan prachtige grotere plaatsen als Bergerac, Périgueux en het middeleeuwse Sarlat. In de Dordogne kunt u gerust enkele weken vakantie doorbrengen zonder dat u raakt uitgekeken!

Steden en dorpen in Gironde

Het departement Gironde staat onder meer bekend om zijn prachtige, uitgestrekte zandstranden. Het is dan ook niet verrassend dat de badplaats Arcachon een van de meest geliefde badplaatsen van Frankrijk is. In de prachtige stad Bordeaux kunt u dagenlang doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo kunt u in Bordeaux onder meer het mooie Palais Gallien bezoeken. Ook een bezoekje aan Saint-Émilion, dat bekend staat als een van de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk is absoluut de moeite waard!

Steden en dorpen in Landes

Het departement Landes staat bekend om zijn uitgestrekte dennenbossen. Ook zijn er in het departement Landes, evenals in het departement Gironde, talloze prachtige zandstranden te vinden. Ook is er aan mooie plaatsjes geen gebrek in deze streek. Van de leuke plaats Dax, waar de sporen uit het Romeinse verleden tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn, tot aan het prachtige bastideplaatsje Labastide-d’Armagnac of het mooie Mont-de-Marsan!

Steden en dorpen in Lot-et-Garonne

Lot-et-Garonne behoort evenals het departement Dordogne tot de meest geliefde vakantiebestemmingen in het Zuidwesten van Frankrijk. Deze streek staat bekend om zijn heerlijke klimaat en de vele schilderachtige plaatjes. Zo zijn leuke bastideplaatsjes als Monflanquin, Tournon-d’Agenais, Villeréal of het schilderachtige Pujols absoluut de moeite waard!

Steden en dorpen in Pyrénées-Atlantiques

Bent u op zoek naar een prachtige, maar een wat minder toeristische vakantiebestemming? Dan is het departement Pyrénées-Atlantiques echt wat voor u! In deze prachtige, gevarieerde groene streek zijn talloze leuke plaatsen te vinden, waaronder de grotere plaatsen als Bayonne, Pau of Biarritz. In het binnenland zijn charmante, typisch Baskische plaatsjes te vinden als Ainhoa, Espelette en La Bastide-Clairence!