Arcachon

Arcachon is een geliefde badplaats bij het Bassin d’Arcachon in het departement Gironde.Arcachon Deze badplaats ligt op nog geen halfuurtje rijden van de grotere stad Bordeaux en staat bekend als een van de mooiste badplaatsen in dit gedeelte van Frankrijk.

Geschiedenis van Arcachon

Eeuwenlang was deze badplaats niet veel meer dan een anoniem vissersstadje aan de kust van Gironde. Aan het einde van de negentiende eeuw werd er echter een spoorlijn aangelegd tussen deze badplaats en de grote stad Bordeaux. Rond deze tijd werd het baden in zee aanbevolen, omdat dit goed zou zijn tegen allerlei ziekten. Zo zou de frisse zeelucht een positief effect hebben op het herstel van tuberculosepatiënten. Enkele bankiers uit Bordeaux kochten een groot stuk duin en lieten hier grote villa’s bouwen. Ook werd er een casino gebouwd, alsmede verschillende winkels en diverse uitgaansgelegenheden. Het duurde dan ook niet lang voordat het ooit zo stille vissersplaatsje uitgroeide tot een van de belangrijkste badplaatsen aan de Atlantische kustlijn van Frankrijk. Tot aan 1950 werd deze badplaats bezocht door tuberculosepatiënten voor behandelingen met frisse lucht.

Arcachon vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat Arcachon bekend als een van de belangrijkste badplaatsen van Frankrijk. Zo staat deze badplaats bekend om zijn mooie zandstranden en prachtige binnenstad. Vanaf de boulevard kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het Bassin d’Arcachon. Een wandeling door de oude binnenstad is absoluut de moeite waard. Hier zijn vele gezellige terrasjes en boetiekjes te vinden en kunt u gerust enkele uren doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Bent u op zoek naar een leuke en veelzijdige vakantiebestemming aan de Atlantische kust? Dan is deze mooie badplaats een uitstekende keuze!

Arcachon bezoeken?

Wilt u deze leuke badplaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gironde ook interessant: