Bergerac

Bergerac is een plaats gelegen aan de rivier Dordogne, in het gelijknamige departement. Bergerac is niet alleen een van de belangrijkste plaatsen in de regio, maar volgens velen ook een van de mooiste.Bergerac

Geschiedenis van Bergerac

De omgeving van de hedendaagse plaats werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. De aanwezigheid van verschillende grotten met muurschilderingen zoals de grot van Lascaux en Font-de-Gaume, vormen hier het bewijs voor. In de nabije omgeving van de plaats zijn bovendien verschillende bodemvondsten gedaan. Tot aan einde van de elfde eeuw na Christus woonde de bevolking van de Dordogne nog grotendeels verspreid over het land. Toen er aan het eind van de elfde eeuw een kasteel werd gebouwd aan de oever van de rivier de Dordogne, trokken vele inwoners vanuit de omringende omgeving naar dit kasteel toe. Al snel ontstond er een klein dorpje rondom het kasteel, dat uitgroeide tot een tussenstop voor reizigers, pelgrims en handelaren. Niet veel later werd er ook een kerk gebouwd, waardoor het kasteel al snel het middelpunt vormde van een heus plaatsje dat de naam Bergerac kreeg. Ondanks de verschillende ingrijpende gebeurtenissen in de geschiedenis zoals de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland en de Godsdienstoorlogen bleef de plaats maar groeien en behield het haar positie als een van de belangrijkste plaatsen in de regio.

Bergerac vandaag de dag

Vandaag de dag is Bergerac een van de grotere plaatsen in het departement Dordogne. Doordat de plaats de tand des tijds goed heeft doorstaan, kunt u zich tijdens een wandeling door deze mooie plaats terug in de tijd wanen. Haar middeleeuwse centrum is werkelijk prachtig te noemen. Hier zijn vele winkeltjes en restaurants te vinden. De vele mooie oude gebouwen en vakwerkhuisjes zorgen er voor dat u hier gerust een middag door kunt brengen. U raakt niet uitgekeken. Naast het feit dat Bergerac een bijzonder mooie plaats is om eens met een bezoekje te vereren, is deze plaats tevens een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Dordogne. Zo is de plaats gunstig gelegen ten opzichte van de vele bezienswaardigheden die deze mooie regio rijk is, zoals de wereldberoemde grot van Lascaux, of het bekende kasteel Castelnaud. Ook zijn vele prachtige plaatsjes in de Dordogne zoals La Roque-Gageac, Domme, Sarlat en Montignac prima te bereiken vanuit Bergerac. Een vakantie in of nabij Bergerac is dan ook van harte aan te bevelen!
Bergerac

Bergerac bezoeken?

Wilt u deze prachtige plaats aan de Dordogne zelf bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: