Biarritz

Biarritz is een bekende badplaats aan de Atlantische kust, vlakbij de stad Bayonne. Biarritz is een zeer geliefde badplaats onder toeristen en surfers.

Biarritz

Geschiedenis van Biarritz

De historie van het stadje wordt grotendeels bepaald door de ligging aan de Atlantische zeekust. Al in de twaalfde eeuw was het stadje erg welvarend. Dit kwam door de walvisvaart en de handel over zee. In de 18e eeuw werd een verblijf in het stadje veelvuldig aangeraden door allerlei dokters en therapeuten. Het klimaat van het stadje zou goed zijn voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Dit leidde tot een grote toestroom aan mensen, die allen hoopten dat zij hier van hun kwaaltjes zouden kunnen genezen. Het plaatsje groeide aan het begin van de 20e eeuw uit tot een geliefde plaats onder toeristen. Dit kwam mede door de bouw van een groot Casino, dat op 10 augustus 1901 haar deuren opende. Hierdoor ontwikkelde het nachtleven in dit plaatsje zich in een hoog tempo. Het duurde vervolgens niet lang voordat het stadje ontdekt werd door surfers en het uitgroeide tot één van de populairste surflocaties ter wereld.

Biarritz vandaag de dag

Vandaag de dag is Biarritz nog steeds een populaire badplaats. Het stadje heeft echter nog meer te bieden dan een heerlijk strand en hoge golven voor surfers. Zo is er onder andere een museum gewijd aan de oceaan en een museum over chocolade. Nog steeds vindt er een jaarlijks surffestival plaats in deze badplaats. Een bijzondere bezienswaardigheid in deze stad is de Russisch-Orthodoxe kerk. Deze kerk is in de 19e eeuw gebouwd voor de Russische aristocratie, voor wie Biarritz toen een zeer geliefde badplaats was. Biarritz en haar nabije omgeving zijn dus ideaal voor een heerlijke strandvakantie, maar zijn ideaal ook voor uitstapjes in de Aquitaine, of de aangrenzende Pyreneeën.

Biarritz bezoeken?

Wilt u heerlijk zelf surfen bij dit bijzondere plaatsje? Of wilt u gewoon genieten van een heerlijke strandvakantie? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Atlantiques ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk