Brantôme

Brantôme is een plaatsje gelegen aan de oevers van de rivier Dronne, in het departement Dordogne. Brantôme staat ook wel bekend als het Venetië van de Perigord. Het plaatsje ligt op een oude bedevaartsroute naar Santiago de Compostela, de zogenaamde Via Lemovicensis. Brantôme

Geschiedenis van Brantôme

Het plaatsje is ontstaan rond haar abdij, die in het jaar 769 na Christus door Charlemagne werd gesticht op een eilandje in de rivier Dronne. Volgens een legende zouden zich enkele belangrijke relikwieën in de abdij hebben bevonden. Hierdoor groeide de abdij al snel uit tot een bedevaartsoord en ontstond er al snel een klein dorpje rondom de abdij. De Dordogne werd echter geteisterd door invallen van de Noormannen. Ook dit plaatsje ontkwam niet aan de Noormannen. Zo werd de abdij en het kleine plaatsje dat om de abdij heen was ontstaan twee maal in een relatief korte periode geplunderd, in het jaar 848 na Christus en in het jaar 857. Ook tijdens de Honderdjarige Oorlog bleef het plaatsje niet ongeschonden. Zo werd het plaatsje aan het begin van de vijftiende eeuw na Christus belegerd door de troepen van de heer van Mussidan, die loyaal waren aan de Engelsen. Ondanks deze gewelddadige geschiedenis kon Brantôme uitgroeien tot het prachtige plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Brantôme vandaag de dag

Vandaag de dag geldt Brantôme als een van de mooiste plaatsjes in het departement Dordogne. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje dan ook meer dan de moeite waard. Wanneer u het plaatsje bezoekt zult u al snel begrijpen waarom Brantôme ook wel bekend staat als het Venetië van de Perigord. Haar ligging aan de rivier Dronne is werkelijk waar prachtig te noemen. In het plaatsje kunt u heerlijk wandelen door de mooie straatjes, of lekker uitrusten op een van de terrasjes. Een bezoekje aan de abdij van Saint-Pierre de Brantôme is ook een echte aanrader. Een bezoekje aan dit prachtige plaatsje is absoluut aan te bevelen!
Brantôme

Brantôme bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in de Dordogne zelf bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: