Castelnaud-la-Chapelle

Castelnaud-la-Chapelle is een plaatsje in het departement Dordogne en is met name bekend vanwege haar indrukwekkende kasteel: kasteel Castelnaud. Ook is het plaatsje erkent als een van de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk en behoort dan ook tot de vereniging van Les Plus Beaux Villages de France.Castelnaud-la-Chapelle

Geschiedenis van Castelnaud-la-Chapelle

De geschiedenis van het plaatsje is sterk verbonden met de geschiedenis van haar kasteel, Castelnaud. Het kasteel werd in de twaalfde eeuw na Christus gebouwd, waarna er een dorpje rondom het kasteel ontstond. Het kasteel en het plaatsje Castelnaud-la-Chapelle maakten al relatief snel een zware periode door, toen het kasteel van Castelnaud in naam van de katholieke kerk werd belegerd door de kruisvaarders onder leiding van Simon de Montfort. Ook de Honderdjarige Oorlog speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Castelnaud-la-Chapelle. Zo werd het plaatsje meerdere malen door de Engelsen veroverd op de Fransen, met alle verwoestende gevolgen van dien. Uiteindelijk zou het plaatsje pas in het jaar 1442 definitief veroverd worden door de Fransen. In het jaar 1827 fuseerde het dorpje Castelnaud rondom het kasteel met de gemeenten Fayrac. Na deze fusie zou het plaatsje bekend staan onder de naam Castelnaud-Fayrac. Pas sinds 1973 staat dit plaatsje bekend onder haar huidige naam, Castelnaud-la-Chapelle, als gevolg van het samengaan van de gemeenten Castelnaud-Fayrac en La Chapelle-Pechaud.

Castelnaud-la-Chapelle vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit bijzondere plaatsje bekend als een van de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk. Mede dankzij de aanwezigheid van haar indrukwekkende kasteel wordt dit plaatsje ieder jaar weer door vele belangstellenden bezocht. Vanuit het hoger gelegen gedeelte van het plaatsje en vanuit het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de vallei van de Dordogne. Zo kunt u onder meer het kasteel van Beynac in de verte zien liggen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Dordogne is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje absoluut de moeite waard. Voor een bezoekje aan Castelnaud-la-Chapelle en haar indrukwekkende kasteel kunt u gerust een dagje de tijd nemen. Een ideaal uitstapje voor tijdens uw vakantie in de Dordogne!
Castelnaud-la-Chapelle

Castelnaud-la-Chapelle bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: