Daglan

Daglan is een prachtig middeleeuws plaatsje, gelegen in de vallei van de rivier Ceou. Dit plaatsje is vanwege haar gunstige ligging ten opzichte van de vallei van de Dordogne, een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van deze prachtige streek. Hoewel Daglan wellicht wat minder bekend is dan plaatsjes als Castelnaud-la-Chapelle, La Roque-Gageac, Beynac-et-Cazenac, of Domme, doet het qua schoonheid niet onder voor deze plaatsjes.

Geschiedenis van Daglan

Over de vroege geschiedenis van het plaatsje is niet veel bekend. Omdat er elders in de Dordogne-vallei sporen zijn gevonden die er op duiden dat er al in de prehistorie sprake was van menselijke bewoning, is het mogelijk dat de geschiedenis van dit plaatsje teruggaat tot aan die tijd. Wat wel bekend is, is dat het plaatsje in de veertiende eeuw haar hoogtepunt kende. Mede dankzij haar ligging in de nabijheid van de belangrijke plaats Sarlat, maakte het plaatsje in de schaduw van Sarlat een periode van groei door. Het plaatsje heeft, evenals andere plaatsjes in de omgeving, zwaar geleden onder de gevolgen van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Als gevolg van dit conflict was het plaatsje aan het einde van deze oorlog nagenoeg verlaten. In de vijftiende eeuw bloeide het plaatsje echter weer op, dankzij haar wijngaarden. In deze periode zijn de mooiste gebouwen van dit plaatsje gebouwd, waaronder het mooie gemeentehuis. Dit gemeentehuis is te herkennen aan de mooie toren.

Daglan vandaag de dag

Vandaag de dag is Daglan, mede dankzij haar bloeiperiode in de vijftiende eeuw, een van de mooiere plaatsjes in dit gebied. Het plaatsje is minder bekend en dus rustiger dan andere plaatsjes in de omgeving. Dit plaatsje is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Dordogne. Zo kunt u vanuit Daglan gerust de ietwat drukkere plaatsjes bezoeken, of de vele interessante bezienswaardigheden in de omgeving bekijken. Bezienswaardigheden in de Dordognevallei zijn er in overvloed, van het mooie kasteel van Castelnaud en het kasteel van Beynac tot aan de tuinen van Marqueyssac. Met andere woorden: Daglan is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Dordogne!

Daglan bezoeken?

Wilt u dit karakteristieke plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk