La Roque-Gageac

La Roque-Gageac is een prachtig plaatsje gelegen aan de rivier de Dordogne en is gebouwd tegen een steile rots. Het dorpje ligt vlakbij plaatsen als Domme en Sarlat-la-Canéda in het departement Dordogne. La Roque-Gageac behoort tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk.La Roque-Gageac

Geschiedenis van La Roque-Gageac

In de omgeving van het plaatsje zijn verschillende voorwerpen gevonden die er op duiden dat de omgeving van het plaatsje al in de prehistorie bewoond is geweest. Ook zijn er Romeinse resten van een heirbaan en een Romeinse villa gevonden. Door de eeuwen heen werd de regio bedreigd door invallen van de Noormannen. Tijdens deze periode van dreiging schuilden de inwoners van het plaatsje in het fort dat in de hoge rots bij het plaatsje was uitgehouwen. De bouw van dit fort begon al in de twaalfde eeuw na Christus. Tot aan de zeventiende eeuw na Christus werd het fort alsmaar weer verbeterd, voordat het in de achttiende eeuw na Christus ontmanteld werd. Omdat dit fort volledig in de hoge rots werd gebouwd, was het nagenoeg niet te veroveren. In de middeleeuwen was La Roque-Gageac een bruisend havenplaatsje. De rivier Dordogne was namelijk een van de belangrijkste handelsroutes in de regio. Hierdoor vergaarde het plaatsje veel rijkdom, waardoor dit plaatsje tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste dorpjes in de Dordogne.

La Roque-Gageac vandaag de dag

Vandaag de dag is la Roque-Gageac bekend vanwege haar prachtige ligging aan de rivier Dordogne. Een bezoekje aan dit prachtige plaatsje is dan ook voor velen het hoogtepunt van de vakantie. De prachtige straatjes en de mooie gebouwen aan de rivier maken van La Roque-Gageac een plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Dordogne. Het plaatsje is bovendien een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in deze regio, met vele bezienswaardigheden als het kasteel van Beynac en andere mooie plaatsjes als Sarlat in de nabije omgeving. Een bezoekje aan La Roque-Gageac is meer dan de moeite waard. Wanneer u door dit plaatsje loopt zult u begrijpen waarom dit dorpje officieel tot de mooiste dorpjes van heel Frankrijk behoort.
La Roque-Gageac

La Roque-Gageac bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje aan de rivier Dordogne zelf bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: