Lalinde

Lalinde is een prachtig bastideplaatsje in het departement Dordogne. Het plaatsje ligt aan de rivier Dordogne en ligt ongeveer twintig kilometer ten oosten van de grotere plaats Bergerac. Lalinde staat bekend als een van de allermooiste plaatsjes in deze streek.Lalinde

Geschiedenis van Lalinde

Vanwege de locatie van het plaatsje, aan de oever van de rivier Dordogne, is het aannemelijk dat hier al vroeg in de geschiedenis mensen woonden. De naam van het plaatsje werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit het jaar 1242. In de dertiende eeuw werd het plaatsje aanzienlijk versterkt door de Engelsen, die het plaatsje ombouwden tot een zogenaamde bastide. Vanwege haar ligging kreeg het plaatsje op grote schaal te maken met de verwoestende gevolgen van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Ook raakte het plaatsje zwaar beschadigd tijdens de Godsdienstoorlogen. Ondanks haar gewelddadige geschiedenis heeft dit plaatsje toch iets van haar middeleeuwse karakter weten te behouden.

Lalinde vandaag de dag

Vandaag de dag is Lalinde een prachtig plaatsje dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Dordogne. Het plaatsje staat bekend om haar prachtige straatjes en oude gebouwen. Aan haar rechte straatjes en haar centrale plein kunt u herkennen dat dit plaatsje ooit een bastide is geweest. Het plaatsje is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Dordogne. Vele prachtige bezienswaardigheden zijn vanuit het plaatsje en haar directe omgeving prima te bereiken, waaronder de Abdij van Cadouin en Gouffre de Proumeyssac. Voor een uitgebreide wandeling door dit plaatsje kunt u gerust een paar uur de tijd nemen. Op het centrale pleintje kunt u tijdens de warme zomerdagen genieten van een heerlijk verkoelend drankje in de schaduw. Bent u van plan om uw vakantie door te brengen in de Dordogne? Dan kan een bezoek aan Lalinde niet op uw lijstje ontbreken!

Lalinde bezoeken?

Wilt u dit schitterende plaatsje aan de rivier Dordogne zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk