Le Bugue

Le Bugue is een leuk plaatsje in de Dordogne en ligt in de streek die bekend staat als Périgord Noir.Le Bugue Het plaatsje ligt aan de rivier Vézère en is een ideale uitvalsbasis voor een leuke vakantie in Dordogne.

Geschiedenis van Le Bugue

Het plaatsje Le Bugue kent een rijke geschiedenis. Zo is uit verschillende archeologische vondsten gebleken dat de omgeving van het plaatsje al in de prehistorie bewoond is geweest. In de tiende eeuw na Christus werd er een Benedictijnse abdij gesticht op de locatie van het hedendaagse plaatsje. Tot aan de twaalfde eeuw maakte Le Bugue een voorspoedige periode door. Dankzij haar ligging aan de rivier Vézère vergaarde het plaatsje rijkdom uit de handel over de rivier. In de twaalfde eeuw kreeg het plaatsje echter te maken met de vernietigende gevolgen van de Honderdjarige Oorlog. Het plaatsje werd meerdere malen achtereenvolgens veroverd door de Engelsen en de Fransen. Door de gevechten raakte het zwaar beschadigd. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van het plaatsje, staat Le Bugue vandaag de dag bekend als een van de leukste plaatsjes in de streek Périgord Noir.

Le Bugue vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag door het plaatsje wandelt ziet u dat het plaatsje, ondanks haar turbulente verleden, er in is geslaagd om haar historische karakter te behouden. Het plaatsje is niet erg groot, in een uurtje wandelt u zo door dit leuke dorpje heen. De combinatie van haar mooie oude gebouwen en middeleeuwse straatjes maken een bezoekje aan Le Bugue de moeite waard. Het plaatsje is een prima uitvalsbasis voor een vakantie in Dordogne, want er is genoeg te zien en te beleven in de omgeving. Zo behoren uitstapjes naar mooie grotten als Gouffre de Proumeyssac en de grot van Lascaux tot de mogelijkheden. Ook een bezoekje aan het mooie middeleeuwse plaatsje Sarlat is de moeite waard. Bij het plaatsje zelf vindt u het interessante Aquarium du Périgord Noir. Hier kan jong en oud zich vergapen aan talloze zeedieren. Leuk voor het hele gezin!
Le Bugue

Le Bugue bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje in de Dordogne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Dordogne ook interessant: