Marmande

Marmande is een leuke plaats in het departement Lot-et-Garonne. Deze plaats ligt aan de rivier Garonne en ongeveer 35 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad van het departement Lot-et-Garonne, Agen. Deze mooie plaats staat bekend om haar leuke binnenstad en om haar tomatenfestival, dat ieder jaar in de maand Juli plaatsvindt.Marmande

Geschiedenis van Marmande

De oevers van de rivier Garonne werden al in de prehistorie bewoond. Ook zouden de Galliers zich hier al relatief vroeg in de geschiedenis gevestigd hebben. De geschiedenis van de plaats begint aan het einde van de twaalfde eeuw. Richard Leeuwenhart, koning van Engeland, stichtte de plaats op deze strategische locatie, op de oever van de belangrijke rivier Garonne. Over deze rivier vond veel handel plaats, waardoor Marmande veel rijkdom vergaarde. Tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen werd de plaats belegerd en veroverd door de soldaten van Amaury de Montfort, graaf van Evreux. Nadat de plaats veroverd was, werden haar inwoners gedood en kwam de plaats onder het gezag te staan van de Franse kroon.

Marmande vandaag de dag

Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van deze plaats staat Marmande tot op de dag van vandaag bekend als een van de leukste plaatsen in het departement Lot-et-Garonne. Deze bijzondere plaats heeft haar historische karakter goed weten te behouden door de eeuwen heen. Dit blijkt onder meer uit de prachtige Notre-Dame de Marmande: een prachtige katholieke kerk met aangrenzend klooster dat onder meer bekend staat om haar mooie kloostertuin. Ook zijn de oude straatjes in de binnenstad van deze mooie plaats de moeite waard om te voet te verkennen. Hier vindt u ook vele winkels en gezellige terrasjes waar u tijdens de warme zomerdagen kunt genieten van een verkoelend drankje. Vanwege haar gunstige ligging ten opzichte van bezienswaardigheden als het kasteel van Duras en leuke bastideplaatsjes als Pujols en Monflanquin is deze mooie plaats een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Lot-et-Garonne!

Marmande bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot-et-Garonne ook interessant: