Mimizan

Mimizan is een van de meest bekende badplaatsen aan de Atlantische Oceaan en ligt in het departement Landes.Mimizan Deze badplaats staat bekend om haar uitgestrekte strand, dat zo’n tien kilometer lang is.

Geschiedenis van Mimizan

In de omgeving van de hedendaagse badplaats zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de prehistorie bewoond is geweest. De inwoners van dit gebied leefden van jagen en vissen. Toen de Romeinen dit gebied veroverden werden er in de omgeving verschillende handelsroutes aangelegd en maakte de provincie Aquitania Tertia een voorspoedige periode door. Toch viel deze periode in het niets bij de voorspoedige periode aan het einde van de negentiende eeuw. Zo rond het jaar 1890 werden er verschillende spoorlijnen aangelegd in het departement Landes. Ook raakte men bekend met verschillende gezondheidsvoordelen die zeelucht zou bieden. Hierdoor groeide de plaats Mimizan in deze periode relatief snel uit tot een van de belangrijkste badplaatsen aan de kustlijn van de Atlantische Oceaan.

Mimizan vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag is deze leuke badplaats en haar omgeving een geliefde vakantiebestemming. Jaarlijks vinden vele toeristen hun weg naar deze badplaats. Voor surfers en watersporters is de omgeving van Mimizan een geweldige vakantiebestemming. Ook wanneer u een vakantie aan het strand wenst te combineren met bezoekjes aan leuke bezienswaardigheden en plaatsen is Mimizan een geschikte vakantiebestemming. Wanneer u uw vakantie doorbrengt bij deze badplaats behoren onder meer uitstapjes naar de mooie stad Bordeaux, de indrukwekkende duin Dune du Pyla en het mooie Mont-de-Marsan tot de mogelijkheden. Ook kunt u urenlang wandelen in de mooie bossen van het Forêt des Landes. Deze leuke badplaats is dan ook een geschikte uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Landes!

Mimizan bezoeken?

Wilt u deze leuke badplaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Landes ook interessant: