Pujols

Pujols is een mooi plaatsje in het departement Lot-et-Garonne, dat bovenop een berg ligt. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van een mooi uitzicht over de stad Villeneuve-sur-Lot. Het plaatsje beschikt over een rijke geschiedenis en behoort tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk.Pujols

Geschiedenis van Pujols

Het gebied rondom dit plaatsje werd al in de prehistorie bewoond. De grotschilderingen in grotten in de omgeving en de vele archeologische vondsten bevestigen dit. De locatie van het hedendaagse plaatsje, bovenop een berg, werd al door de Romeinen als zeer belangrijk beschouwd. Vanaf de berg kon men de omgeving goed in de gaten houden. Vanwege de strategische ligging van de berg bouwden de Romeinen hier een fort. Rondom dit fort ontstond in de loop der eeuwen een klein plaatsje. In de twaalfde eeuw was dit plaatsje, dat inmiddels de naam Pujols had gekregen, uitgegroeid tot een bolwerk van de Katharen. De aanwezigheid van de Katharen, die een zijweg van het Christelijke geloof bewandelden was een doorn in het oog van de Paus. Al snel werd het plaatsje Pujols belegerd door de Pausgezinde troepen, die, nadat zij Pujols veroverd hadden, het plaatsje plunderden. Mede vanwege de strategische ligging van het plaatsje werd het plaatsje echter weer volledig opgebouwd. Het plaatsje kwam de rumoerige periode rondom de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland relatief ongeschonden door, waardoor het plaatsje haar historische karakter door de eeuwen heen heeft weten te behouden.

Pujols vandaag de dag

Vandaag de dag staat Pujols bekend als een van de mooiste dorpjes in het departement Lot-et-Garonne. Doordat het plaatsje haar oorspronkelijke karakter behouden heeft, voelt een wandeling door dit mooie plaatsje alsof u terug gaat in de tijd. Door haar vele mooie oude gebouwen en middeleeuwse straatjes kunt u gerust een middagje doorbrengen in dit prachtige plaatsje. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Lot-et-Garonne is een bezoekje aan dit prachtige middeleeuwse plaatsje meer dan de moeite waard!
Pujols

Pujols bezoeken?

Wilt u dit prachtige dorpje met haar indrukwekkende uitzicht zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot-et-Garonne ook interessant: