Tournon-d’Agenais

Tournon-d’Agenais is een prachtig middeleeuws plaatsje in het departement Lot-et-Garonne.Tournon-d’Agenais Het plaatsje ligt op een heuvel, met een mooi uitzicht om het omringende landschap. Dit plaatsje staat bekend als een van de mooiste historische plaatsjes in dit gedeelte van Frankrijk.

Geschiedenis van Tournon-d’Agenais

Men vermoedt dat er, op de locatie van het plaatsje, ooit een Gallo-Romeinse nederzetting heeft bestaan. De geschiedenis van Tournon-d’Agenais begint echter in het jaar 1271, toen dit bastideplaatsje werd gesticht door Filips III, zoon van de Franse koning Lodewijk IX. Het plaatsje was zeer strategisch gelegen, bovenop een hoge heuvel. Tournon-d’Agenais was dan ook een belangrijk plaatsje tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Het plaatsje veranderde regelmatig van eigenaar, doordat beide strijdende partijen het plaatsje op elkaar heroverden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg het plaatsje te maken met represailles door de Duitse bezetter. Als reactie op gevechten met verzetsstrijders werden veel huizen geplunderd. Ondanks de gewelddadige geschiedenis van dit plaatsje staat Tournon-d’Agenais tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste historische plaatsjes in het departement Lot-et-Garonne.

Tournon-d’Agenais vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Lot-et-Garonne is een bezoekje aan dit mooie plaatsje meer dan de moeite waard. Dit plaatsje is een bastide, wat te herkennen is aan het centraal gelegen plein en de kaarsrechte straatjes. In dit plaatsje zijn nog genoeg sporen te zien van het rijke verleden, waaronder de oorspronkelijke verdedigingsmuren en het voormalige huis van de bisschoppen van Agen. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving, bestaande uit grote bossen en indrukwekkende kalksteen plateaus. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie plaatsje kunt u gerust een middagje de tijd nemen!
Tournon-d’Agenais

Tournon-d’Agenais bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Lot-et-Garonne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lot-et-Garonne ook interessant: