Allier

Dit departement is een van de vier departementen in de regio Auvergne. De andere departementen zijn Cantal, Haute-Loire en Puy-de-Dôme. Moulins is de hoofdplaats van dit departement. Andere belangrijke steden zijn Montluçon en Vichy. Het departement wordt omgeven door de departementen Cher, Nièvre, Saône-et-Loire, Loire, Puy-de-Dôme en Creuse. Dit departement geldt als een erg uitgestrekt departement met verschillende landschappen, waaronder het uitgestrekte woud van de Tronçais in het noorden en de heuvelachtige streek in het zuidoosten, die bekend staat als de Montagne Bourbonnaise.Allier

Geschiedenis van het departement Allier

De regio Auvergne dankt haar naam aan een Gallisch volk met de naam Arverni, dat de Auvergne en het departement voor lange tijd bevolkte. Na de invasie van de legers van het Romeinse Rijk werden de Arverni grotendeels verdreven uit dit gebied. In het jaar 1790 werd het departement gecreëerd uit grondgebied dat ooit tot het Hertogdom van Bourbon behoorde. In 1940, tijdens de Tweede Wereldoorlog, vestigde de regering van maarschalk Pétain zich in de plaats Vichy, waarna het deel van Frankrijk dat samenwerkte met Nazi-Duitsland bekend stond als Vichy-Frankrijk. Na de Tweede Wereldoorlog kwam ook Vichy-Frankrijk ten val.

Allier vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Allier een prima vakantiebestemming voor diegenen die aan de ene kant wel de vakantie door willen brengen in een omgeving waar genoeg te zien en te doen is, maar aan de andere kant de grote drukte willen vermijden. Het departement Allier geldt, evenals de andere departementen in de regio Auvergne, als een van de dunst bevolkte gebieden van heel Frankrijk. Ook wanneer het aankomt op het toerisme is het departement Allier vele malen minder toeristisch dan departementen als Ardèche en Drôme, of als bijvoorbeeld de verschillende departementen in de Provence. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Allier, moet u de plaats Moulins, met haar prachtige kathedraal, echt eens bezocht hebben. Ook de stad Vichy, met haar rijke geschiedenis, is meer dan de moeite waard om eens met een bezoekje te vereren. Tot slot kan een bezoekje aan de mooie middeleeuwse plaats Montluçon eigenlijk ook niet op uw lijstje ontbreken en is het departement Allier een prima vakantiebestemming voor wandelaars en fietsers.
Allier

Vakantie in Allier?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Allier ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk