Bezienswaardigheden in Auvergne

De regio Auvergne staat bekend als een van de dunst bevolkte streken van Frankrijk.Bezienswaardigheden in Auvergne Desondanks zijn er vele mooie bezienswaardigheden in Auvergne te vinden. Deze streek bestaat uit de departementen Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy-de-Dôme. In elk van deze departementen verschillende leuke bezienswaardigheden te vinden. Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Auvergne per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig de leukste bezienswaardigheden in Auvergne vinden!

 

Bezienswaardigheden in Allier

In het departement Allier is veel te zien en te beleven. In deze streek zijn veel mooie kastelen te vinden, die stuk voor stuk leuk zijn om te bezoeken met het hele gezin. Zo kunt u onder meer mooie kastelen als het kasteel van Billy, het kasteel van Bourbon-l’Archambault en het kasteel van Thoury bezoeken!

Bezienswaardigheden in Cantal

Het departement Cantal staat bekend om zijn prachtige landschappen. Van de indrukwekkende Monts du Cantal en de oude vulkaan Puy Mary tot aan de mooie Gorges de la Jordanne. Deze streek is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers!

Bezienswaardigheden in Haute-Loire

In het departement Haute-Loire ligt de mooie plaats Le Puy-en-Velay. Ook kunt u in dit departement verschillende prachtige abdijen en kastelen bezoeken. Van de Basilique Saint-Julien de Brioude tot aan het indrukwekkende kasteel van Polignac. Ook in dit departement is veel te beleven!

Bezienswaardigheden in Puy-de-Dôme

Het departement Puy-de-Dôme staat bekend om zijn bergachtige landschap met uitgedoofde vulkanen als Puy de Sancy en Puy de Dôme. Ook zijn er in dit departement verschillende mooie kastelen te vinden, waaronder het kasteel van Murol en het Château de Tournoël!