Abdij van La Chaise-Dieu

De abdij van La Chaise-Dieu is een oude abdij van de Benedictijnen en ligt in het plaatsje La Chaise-Dieu in het departement Haute-Loire. Volgens de kenners behoort deze bijzondere abdij tot de mooiste abdijen in de Auvergne.Abdij van La Chaise-Dieu

Geschiedenis van de abdij van La Chaise-Dieu

De abdij van La Chaise-Dieu werd gesticht in het jaar 1043. Al snel na de bouw van de abdij brak er een welvarende periode aan, waarbij vele monniken zich in de abdij vestigden. Ook zorgde de aanwezigheid van de abdij er voor dat vele andere mensen zich hier vestigden. In 1067, toen Robert de Turlande, de oprichter van de abdij stierf, telde de abdij maar liefst 300 monniken. Ondanks de voorspoedige periode zou de abdij van La Chaise-Dieu later in de geschiedenis met verschillende tegenslagen te maken krijgen. Zo werd de abdij tijdens de Godsdienstoorlogen geplunderd. In het jaar 1695 verwoestte een felle brand een groot deel van de abdij. Tijdens de Franse Revolutie werd de abdij gesloten en werden de monniken gedwongen te vertrekken. Ondanks deze tegenslagen is de abdij blijven bestaan.

De abdij van La Chaise-Dieu vandaag de dag

Vandaag de dag staat de abdij van La Chaise-Dieu bekend als een van de mooiste abdijen in de Auvergne. De abdij is opengesteld voor bezoekers. Wanneer u besluit deze mooie abdij te bezoeken kunt u hier gerust een middag de tijd voor nemen. Er is in deze abdij dan ook genoeg te zien. Zo is onder meer haar prachtige fresco uit de vijftiende eeuw zeer indrukwekkend te noemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Auvergne is een bezoekje aan deze prachtige abdij meer dan de moeite waard. De abdij ligt op ongeveer een uurtje rijden van de grotere plaats Le Puy-en-Velay. Een bezoek aan deze prachtige abdij is dan ook prima te combineren met een bezoek aan Le Puy-en-Velay.
Abdij van La Chaise-Dieu

De abdij van La Chaise-Dieu bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Loire ook interessant: