Château de Cordès

Château de Cordès is een mooi kasteel bij de plaats Orcival, in het departement Puy-de-Dôme.Château de Cordès Dit bijzondere kasteel is geclassificeerd als historisch monument en staat onder meer bekend om zijn prachtige tuinen.

Geschiedenis van het Château de Cordès

In het jaar 1268 na Christus begon men met de bouw van het Château de Cordès. Het kasteel behoorde toe aan de familie de Chalus, die het kasteel bijna vierhonderd jaar in bezit had. In 1659 werd het kasteel verkocht aan Emmanuel d’Allègre. Doordat het kasteel haar strategische waarde verloren had, werd het omgebouwd tot een prachtige residentie. In hetzelfde jaar begon men met de aanleg van de tuin, die al snel uit zou groeien tot een van de mooiste tuinen in de Auvergne. In 1933 werd het kasteel en haar tuin uitgeroepen tot historisch monument. Na vele jaren van achterstallig onderhoud werd het kasteel in 1965 door haar nieuwe eigenaar volledig gerestaureerd. Ook de tuin van het kasteel werd weer in volle glorie hersteld.

Château de Cordès vandaag de dag

Vandaag de dag staat het Château de Cordès bekend als een van de mooiste kastelen in het departement Puy-de-Dôme. Het kasteel is opengesteld voor bezoekers. Wanneer u het kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een leuke rondleiding, waarbij u alles te weten komt over de geschiedenis van dit kasteel. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u heerlijk wandelen in de prachtige kasteeltuin. Wanneer u door deze tuin wandelt zal het u niet verbazen dat deze tuin volgens de kenners tot de mooiste tuinen in Auvergne behoort. Een bezoekje aan dit mooie kasteel is prima te combineren met een bezoek aan de nabijgelegen basiliek van Orcival. Ook de mooie stad Clermont-Ferrand, die ongeveer dertig kilometer ten oosten ligt, is prima bereikbaar. Brengt u uw vakantie door in het departement Puy-de-Dôme? Dan is een bezoekje aan dit mooie kasteel meer dan de moeite waard!

Château de Cordès bezoeken?

Wilt u dit bijzondere kasteel zelf bezoeken en door zijn mooie tuin wandelen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Puy-de-Dôme ook interessant: