Château de Tournoël

Château de Tournoël is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Volvic, in het departement Puy-de-Dôme in de Auvergne.Château de Tournoël Het kasteel ligt op een hoge rots en kijkt uit over de vlaktes van Limagne.

Geschiedenis van Château de Tournoël

Het is aannemelijk dat de rots waar het kasteel op staat al vroeg in de geschiedenis op haar strategische waarde werd geschat. Er is echter niets bekend over menselijke aanwezigheid op deze rots tot aan de elfde eeuw na Christus. Uit een historisch document blijkt dat het kasteel in de twaalfde eeuw in handen kwam van graaf Guy II. Aan het einde van de twaalfde eeuw werd het kasteel belegerd door soldaten van de Franse kroon. Dit kwam doordat Guy II zijn steun had uitgesproken voor de Engelse koning Richard Leeuwenhart. Na de verovering van Château de Tournoël kwam het kasteel in handen van de Franse koning. In de veertiende eeuw werden de verdedigingswerken van het kasteel verbeterd en uitgebreid. Ondanks haar rumoerige geschiedenis als gevolg van de Honderdjarige Oorlog en de Godsdienstoorlogen staat dit bijzondere kasteel tot aan de dag van vandaag bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Puy-de-Dôme.

Château de Tournoël vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan het Château de Tournoël absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Puy-de-Dôme, of elders in de regio Auvergne. Wanneer u het kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een georganiseerde rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids. Hierbij komt u alles te weten over de geschiedenis van dit kasteel. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoek is prima te combineren met een bezoekje aan de abdijkerk van Mozac, of de nabijgelegen leuke plaatsen als Riom en natuurlijk Clermont-Ferrand.

Château de Tournoël bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Puy-de-Dôme ook interessant: