Château de Val

Het château de Val is een van de best bewaard gebleven historische gebouwen in de regio Auvergne. Het kasteel staat bekend om zijn schilderachtige ligging aan een meer dat zijn oorsprong vindt in de rivier Dordogne.Château de Val

Geschiedenis van het château de Val

Het château de Val werd gebouwd aan het einde van de zestiende eeuw na Christus. De bouw werd aan het begin van de zeventiende eeuw afgerond. Door de eeuwen heen heeft het kasteel vele bewoners gekend. Ook heeft het kasteel in de periode tot 1948 vele radicale veranderingen doorgemaakt. Zo werd er bijvoorbeeld in het jaar 1661 een grote tuin aangelegd bij het kasteel. Tussen de jaren 1779 en 1793 na Christus vonden er verschillende herstelwerkzaamheden plaats. Het château de Val was nagenoeg geruïneerd door de langdurige leegstand. Tijdens de Franse Revolutie werd het kasteel geplunderd en gekraakt door soldaten. Van haar oorspronkelijke charme was toen nog maar weinig over. De nieuwe eigenaar van het kasteel besloot in het jaar 1814 om onder meer de houten vloeren te verkopen, om zo financieel te profiteren van zijn nieuwe eigendom. Pas sinds 1953 werd het château de Val opgeknapt tot de staat waarin zij zich vandaag de dag bevindt. Zo zijn onder meer de plafonds en het metselwerk volledig gerestaureerd en is de kapel van het kasteel in zijn geheel opgeknapt.

Het château de Val vandaag de dag

Vandaag de dag is het château de Val een van de mooiste historische gebouwen in de regio Auvergne. Het kasteel is zowel met begeleiding als zonder begeleiding te bezoeken. Zo kunt u er onder meer voor kiezen om gebruik te maken van de zogenaamde luistertoer, waarbij u in iedere kamer uitleg krijgt over onder meer de historie van dit prachtige kasteel. Een bezoekje aan dit kasteel is absoluut de moeite waard. Dit prachtige historische bouwwerk biedt een goede inzage in de zeventiende-eeuwse bouwkunst. Bovendien kunt u hier tijdens de mooie zomerdagen genieten van het prachtige uitzicht. De bijna sprookjesachtige ligging aan het water zorgt er voor dat u hier de meest prachtige foto’s kunt maken.
Château de Val

Het château de Val bezoeken?

Wilt u dit prachtige zeventiende-eeuwse kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cantal ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk