Gorges de la Jordanne

Gorges de la Jordanne is een prachtige kloof bij het plaatsje Saint-Cirgues-de-Jordanne, in het departement Cantal, dat deel uit maakt van de regio Auvergne. In deze kloof is een wandelpad aangelegd van ongeveer twee kilometer lang. Een wandeling door deze mooie kloof is zeker aan te raden wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied.

Geschiedenis van Gorges de la Jordanne

Gorges de la Jordanne is uitgesleten door de rivier La Jordanne. Deze rivier ontspringt op de flanken van de berg Puy de Peyre-Arse. Door de eeuwen heen heeft het water van de rivier zich door het vulkanische landschap geboord, waardoor er een kloof is ontstaan die twintig tot zestig meter diep is. Tot in de eerste helft van de twintigste eeuw is de Vallée de la Jordanne, waar ook de kloof in ligt, vrij geïsoleerd gebleven. Dit kwam doordat deze vallei maar lastig te bereiken was. Hierdoor heeft de natuur eeuwenlang de tijd gehad om zich in alle rust en met zo min mogelijk menselijke invloeden te ontwikkelen. De kloof is dan ook een natuurlijk toevluchtsoord voor veel planten- en dierensoorten, waaronder de otter.

Gorges de la Jordanne vandaag de dag

Vandaag de dag is een wandeling door deze mooie kloof voor velen een van de hoogtepunten van de Auvergne. In 2006 is er een goed begaanbaar wandelpad aangelegd door de kloof, waarmee de kloof goed toegankelijk is geworden voor bezoekers. Wanneer u deze kloof bezoekt kunt u genieten van de prachtige natuur. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u hier dan ook prachtige foto’s maken. Langs de wandelroute zijn ook verschillende bankjes en picknicktafels geplaatst, waardoor ook diegenen die minder goed te been zijn van deze kloof kunnen genieten. Brengt u uw vakantie door in het departement Cantal? Dan is een bezoekje aan deze kloof in Vallée de la Jordanne absoluut de moeite waard!

Gorges de la Jordanne bezoeken?

Wilt u zelf door deze prachtige kloof wandelen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cantal ook interessant: