Kasteel van Billy

Het kasteel van Billy is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Billy in het departement Allier in de Auvergne. Het kasteel ligt ongeveer veertien kilometer ten noorden van de grotere plaats Vichy en dateert uit de dertiende eeuw. Kasteel van Billy

Geschiedenis van het kasteel van Billy

Het vermoeden bestaat dat de omgeving rondom het kasteel van Billy al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo is onder meer bekend dat er op de locatie van het hedendaagse plaatsje Billy en haar kasteel ooit een Gallo-Romeins dorpje moet zijn geweest. Het kasteel van Billy behoorde toe aan het huis van Bourbon. Het kasteel werd gebouwd om het plaatsje Billy te beschermen tegen vijanden en om zo de welvaart van dit plaatsje te kunnen vergroten. Het kasteel raakte zwaar beschadigd als gevolg van de Godsdienstoorlogen. Doordat het kasteel van Billy haar strategische waarde had verloren, raakte het steeds verder in verval. Rond de Franse Revolutie heeft het kasteel enige tijd dienst gedaan als gevangenis. In de eeuwen na de Franse Revolutie raakte het kasteel van alleen nog maar meer in verval. Op 17 mei 1921 werd het gedeeltelijk verwoestte kasteel uitgeroepen tot historisch monument, waardoor het tot op de dag van vandaag bezocht kan worden.

Het kasteel van Billy vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Billy bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Allier. Hoewel het kasteel grotendeels verwoest is, geeft haar ruïne een goede indruk van hoe imposant dit kasteel ooit moet zijn geweest. Wanneer u dit kasteel bezoekt kunt u gerust twee uur de tijd nemen om dit indrukwekkende bouwwerk te bezichtigen. Vanaf de wallen van het kasteel kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje Billy en haar omringende omgeving, waaronder de vallei van de rivier Allier. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Auvergne is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel absoluut de moeite waard!
Kasteel van Billy

Het kasteel van Billy bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Allier ook interessant: