Kasteel van Thoury

Het indrukwekkende kasteel van Thoury ligt bij het plaatsje Saint-Pourçain-sur-Besbre in het departement Allier. Deze versterkte burcht bevindt zich in het midden van een mooi park en behoort volgens de kenners tot de mooiste kastelen in dit gebied.Kasteel van Thoury

Geschiedenis van het kasteel van Thoury

Het kasteel dateert uit de twaalfde eeuw na Christus. Het kasteel was eigendom van de heren van Thoury-sur-Besbre. Het kasteel had een militaire functie en moest het omringende land beschermen tegen allerlei bedreigingen, waaronder struikrovers. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland heeft het kasteel meerdere aanvallen weerstaan, mede dankzij haar dikke verdedigingsmuren. Aan het begin van de vijftiende eeuw had het kasteel haar strategische waarde verloren. In het jaar 1501 werd het kasteel verkocht en werden er vele wijzigingen aangebracht aan het kasteel. Zo werd er onder meer een galerij in Italiaanse stijl gebouwd en werden er diverse verfraaiingen aangebracht. In het jaar 1751 werd het kasteel doorverkocht aan Clement Conny. Tot op de dag van vandaag is het kasteel eigendom van de familie Conny.

Het kasteel van Thoury vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Thoury bekend als een van de mooiste kastelen in het departement Allier. Het kasteel heeft de tand des tijds goed doorstaan, waardoor het een prachtig voorbeeld is van de middeleeuwse bouwstijl. Dit bijzondere kasteel is opengesteld voor bezoekers. Wanneer u besluit dit kasteel te bezoeken krijgt u onder meer inzage in de prachtige vertrekken van dit kasteel. Ook haar binnenplein is werkelijk schitterend te noemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Allier is een bezoekje aan het indrukwekkende kasteel van Thoury meer dan de moeite waard!
Kasteel van Thoury

Het kasteel van Thoury bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Allier ook interessant: