Monts du Cantal

Monts du Cantal is een prachtig gebergte in het Centraal Massief. Een groot gedeelte van dit gebergte ligt in het departement Cantal in de regio Auvergne. Dit gebergte kent enkele indrukwekkende toppen, waaronder de bekende Puy Mary.

Geschiedenis van Monts du Cantal

Het gebergte Monts du Cantal is in feite een overblijfsel van een enorme stratovulkaan, de grootste van Europa. Uit onderzoek is gebleken dat deze stratovulkaan ongeveer 13 miljoen jaar geleden is ontstaan in het Mioceen. De laatste uitbarsting van deze vulkaan moet ongeveer twee miljoen jaar geleden plaats hebben gevonden, in het Pleistoceen. Sindsdien is het gebergte gevormd als gevolg van erosie door water en het ijs van de gletsjers tijdens de verschillende ijstijden. Eeuwenlang was dit gebergte slecht toegankelijk. Er liepen wel enkele kleine wegen door dit landschap, dat door de eeuwen heen zeer dun bevolkt is gebleven. Met de aanleg van de N122 werd dit gebergte een stukje toegankelijker. Deze weg is in de loop der jaren uitgegroeid tot de belangrijkste weg door dit gebied, dat de laatste jaren steeds geliefder is geworden onder wandelaars en natuurliefhebbers.

Monts du Cantal vandaag de dag

Vandaag de dag is Monts du Cantal een prachtig gebergte dat absoluut een bezoekje waard is. In dit gebied kunt u prachtig wandelen en fietsen. Zo zijn er verschillende wandelroutes die naar de bekende toppen als de Puy Mary, maar bijvoorbeeld ook de Plomb du Cantal of de Puy Griou leiden. Dit prachtige gebied is zeer rustig, wat het tot een ideale vakantiebestemming maakt voor diegenen die op zoek zijn naar rust en ruimte. Bent u een natuurliefhebber of bent u gek op heerlijke wandelingen door de natuur? Dan is een bezoekje aan de Monts du Cantal absoluut aan te bevelen!

Monts du Cantal bezoeken?

Wilt u dit prachtige gebergte in het departement Cantal zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cantal ook interessant: