Puy de Sancy

Puy de Sancy is een hoge berg, in het departement Puy-de-Dôme. De top van deze berg is het hoogste punt van het Centraal Massief, en ligt op 1885 meter hoogte. Deze mooie berg wordt dan ook wel het dak van de Auvergne genoemd.

Geschiedenis van Puy de Sancy

Al sinds de oudheid staat het gebied rondom Puy de Sancy bekend om haar bronnen. Zo bouwden de Romeinen al badhuizen op de noordelijke helling van de berg, bij het hedendaagse plaatsje Mont-Dore. Het vermoeden bestaat dat deze berg zo’n 220.000 jaar geleden een actieve vulkaan was. Men neemt aan dat de hoge bergtoppen al vroeg in de geschiedenis beschouwd werden als heilige plaatsen. Zo zijn er op andere bergtoppen in de nabijheid van Puy de Sancy verschillende tempels gevonden. Men ontdekte al vroeg in de geschiedenis dat de rivier Dordogne haar oorsprong vindt in de nabijheid van deze berg. De berg speelde een belangrijke rol in de opkomst van de wintersport in de Auvergne. Al vroeg in de geschiedenis skiede men vanaf de steile flanken van de berg. In 1936 werd er een kabelbaan aangelegd waarmee bezoekers de top van de berg kunnen bereiken. Op de Puy de Sancy zijn ook verschillende wandelpaden aangelegd, waardoor deze bijzondere berg een ideale vakantiebestemming is voor de fanatieke wandelaars onder ons.

Puy de Sancy vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze berg bekend als een van de meest bekende bezienswaardigheden in het departement Puy-de-Dôme. Zowel wandelaars al natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Vanaf de top van de berg kunt u genieten van een prachtig uitzicht over een van de mooiste gebieden in Frankrijk. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek is het absoluut aan te raden om de kabelbaan naar boven te nemen, om vervolgens een wandeling te maken over een van de aangelegde wandelpaden. De combinatie van de schitterende natuur en de prachtige vergezichten zorgt er voor dat een bezoek aan Puy de Sancy u nog lang bij zal blijven!
Puy de Sancy

Puy de Sancy bezoeken?

Wilt u deze prachtige berg in het departement Puy-de-Dôme zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Puy-de-Dôme ook interessant: