Puy Mary

De Puy Mary is een oude vulkaan van 1783 meter hoog en ligt in het Cantalgebergte, in het departement Cantal in de Auvergne. Deze bijzondere berg staat bekend als een van de meest geliefde bezienswaardigheden in dit gebied. Deze oude vulkaan, die de vorm heeft van een piramide, trekt jaarlijks ongeveer 600.000 bezoekers. Vanwege haar vorm wordt de Puy Mary ook wel de ‘piramide van de Auvergne‘ genoemd.

Geschiedenis van Puy Mary

De Puy Mary is een uitgedoofde vulkaan, die ongeveer 6,5 miljoen jaar geleden werd gevormd. Als gevolg van een erosieproces van duizenden jaren heeft deze berg een piramidevorm. De vulkaan is grotendeels uitgehold door gletsjers. Deze berg dankt haar naam aan Marius, een volgeling van de heilige Austremonius, de eerste evangelist van de Auvergne. Marius leefde in de derde of vierde eeuw na Christus. De relieken van deze volgeling worden bewaard in de basiliek van Mauriac. Als gevolg van de opkomst van het toerisme in dit gebied werd er een parkeerplaats aangelegd aan de Pas de Peyrol, op zo’n 200 meter van de top. Dit bleek noodzakelijk om de steeds groter wordende stroom aan toeristen veilig over de berg te leiden. In 2012 werd de Puy Mary aangemerkt als ‘Grand Site de France’, waardoor deze indrukwekkende berg bij bijna iedereen die een vakantie doorbrengt in het departement Cantal bovenaan het lijstje staat om te bezoeken.

Puy Mary vandaag de dag

Zoals beschreven is de Puy Mary een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de Auvergne. Dit is niet zonder reden. Het uitzicht vanaf de top van deze uitgedoofde vulkaan is werkelijk prachtig te noemen. Vanaf de top kijkt u uit over het ruige landschap van de Auvergne. Zo kunt u niet minder dan zeven valleien zien liggen. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u zelfs de Mont Blanc in de verte zien liggen. Laat u echter niet afschrikken door de vele toeristen die deze bijzondere bergtop bezoeken. Juist dankzij de aanleg van de eerder genoemde parkeerplaats beklimmen vele toeristen enkel de top om van het uitzicht te genieten en niet veel langer weer te vertrekken. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Auvergne is een bezoekje aan deze bijzondere uitgedoofde vulkaan absoluut de moeite waard!
Puy Mary

Puy Mary bezoeken?

Wilt u deze bijzondere uitgedoofde vulkaan zelf bezoeken om van het indrukwekkende uitzicht te kunnen genieten? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cantal ook interessant: