Cantal

Deze streek is een van de vier departementen in de regio Auvergne. De andere departementen zijn Allier, Haute-Loire en Puy-de-Dôme. Het departement is vernoemd naar het gebergte ‘les monts du Cantal’, dat in dit departement ligt. Het departement wordt omgeven door de departementen Puy-de-Dôme, Haute-Loire, Aveyron, Lot, Lozère en Corrèze. Het departement staat ook wel bekend als ‘Pays Vert’, vanwege haar prachtige, groene velden. Omdat de Monts du Cantal een groot gedeelte van het departement beslaan, liggen grote delen van dit gebied relatief hoog, op zo’n 500 meter. De belangrijkste plaatsen in dit departement zijn Aurillac, Mauriac en Saint-Flour.Cantal

Geschiedenis van het departement Cantal

Het departement werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Het meest bekende volk dat in dit depertement, alsmede in de rest van de regio Auvergne leefde, waren de Averni. Dit was een Gallische stam waaraan de regio Auvergne haar naam ontleend. Het departement werd op 4 maart 1790, als direct gevolg van de Franse Revolutie, gecreëerd, tegelijkertijd met 83 andere departementen in heel Frankrijk. Het departement werd gecreeerd uit een gebied dat voorheen tot de oude Franse Provincie Auvergne toebehoorde.

Cantal vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een prima vakantiebestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Dit gebied staat bekend om haar prachtige, groene natuur en haar vele wandelpaden. Vanaf de vele heuvels kunt u op heldere dagen genieten van prachtige vergezichten. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement, is een bezoekje aan de plaats Aurillac meer dan de moeite waard. Aurillac staat onder meer bekend om haar prachtige, oude wijken. Ook een bezoekje aan Salers kan eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken. Salers is een oud middeleeuws plaatsje, dat volgens de kenners tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort. Cantal is een prima vakantiebestemming voor een heerlijke veelzijdige vakantie!
Cantal

Vakantie in Cantal?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cantal ook interessant: