Haute-Loire

Dit departement is een van de vier departementen in de regio Auvergne. De andere departementen zijn Allier, Cantal en Puy-de-Dôme. Het departement staat bekend om de prachtige combinatie van de natuur en de vele mooie plaatsen en bezienswaardigheden. Het departement grenst in het noorden aan het departement Puy-de-Dôme, in het noordoosten aan het departement Loire, in het zuidoosten aan het departement Ardèche, in het zuiden aan het departement Lozère en aan het departement Cantal in het westen. Le Puy-en-Velay is de belangrijkste plaats in dit departement. Haute-Loire

Geschiedenis van het departement Haute-Loire

De regio Auvergne werd al vroeg in de geschiedenis bewoond door een Gallisch volk dat bekend stond als de Averni. Ook het gebied dat vandaag de dag tot het departement behoort, maakte deel uit van het grondgebied van de Averni. Het departement werd als direct gevolg van de Franse Revolutie gecreëerd op 4 maart 1790, uit gebieden die voorheen tot de oude Franse provincie Velay behoorden. Door de eeuwen heen heeft de plaats Le Puy-en-Velay altijd al een voorname rol gespeeld in de geschiedenis van dit gebied. Deze pleisterplaats op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostela is strategisch gelegen, omringd door hoge bergen. Dit is dan ook een van de redenen dat deze plaats, gelegen in een gebied dat geteisterd werd door de Godsdienstoorlogen, grotendeels ongeschonden de tand des tijds heeft doorstaan.

Haute-Loire vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Haute-Loire een leuke en veelzijdige vakantiebestemming. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: in dit gebied zijn vele mooie wandelroutes aangelegd. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement, kan een bezoekje aan de mooie plaats Le Puy-en-Velay eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken. Ook een bezoekje aan de Gorges de l’Allier is meer dan de moeite waard. Haute-Loire is een prima vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in het zonnige zuiden van Frankrijk!
Haute-Loire

Vakantie in Haute-Loire?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Loire ook interessant: