Puy-de-Dôme

Dit departement is een van de vier departementen in de regio Auvergne. De andere departementen zijn Allier, Cantal en Haute-Loire. Het departement wordt omgeven door de departementen Allier, Loire, Haute-Loire, Cantal, Corrèze en Creuse. Clermont-Ferrand is de hoofdstad van dit departement, dat met plaatsen als Riom en Thiers nog meer belangrijke plaatsen kent. Puy-de-Dôme

Geschiedenis van het departement Puy-de-Dôme

Het departement werd, tegelijkertijd met 82 andere departementen in heel Frankrijk, op 4 maart 1790 gecreëerd als direct gevolg van de Franse Revolutie. Het departement ontleend haar naam aan de gelijknamige berg, die vroeger regelmatig deel uitmaakte van het parcours van de Tour de France. Aan de naam van dit departement is een leuke anekdote verbonden. Zo zou het departement eigenlijk de naam Mont-d’Or, vrij vertaald Goudberg, dragen. De afgevaardigde van de stad Clermont-Ferrand, Gauthier de Biauzat, stak hier echter een stokje voor. Hij dacht dat deze naam de aandacht van de belastingdienst zou trekken. Het gebied dat tot dit departement behoort, werd omstreeks de vierde eeuw na Christus al bewoond door een Gallische stam die bekend stond als de Averni. Zij stichtten onder meer de plaats Nemossos, waarvan vermoed wordt dat deze plaats in feite de oorsprong is van de belangrijkste stad in het departement, Clermont-Ferrand.

Puy-de-Dôme vandaag de dag

Vandaag de dag is Puy-de-Dôme een prima vakantiebestemming voor diegenen die graag de vakantie doorbrengen in een veelzijdige omgeving. De combinatie van het prachtige landschap, het heerlijke klimaat en vele prachtige plaatsen zoals Clermont-Ferrand en Riom, en de interessante bezienswaardigheden zoals het kasteel van Murol, de kathedraal van Clermond-Ferrand en natuurlijk de indrukwekkende vulkaan Puy-de-Dôme zelf, zorgt ervoor dat u zich geen moment hoeft te vervelen wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied. Puy-de-Dôme is een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie in de regio Auvergne.
Puy-de-Dôme

Vakantie in Puy-de-Dôme?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Puy-de-Dôme ook interessant: