Steden en dorpen in Auvergne

De regio Auvergne is een fijne vakantiebestemming.Steden en dorpen in Auvergne Steden en dorpen in Auvergne zijn er in overvloed. De regio Auvergne bestaat uit de departementen Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy-de-Dôme. In elk van deze departementen zijn verschillende leuke plaatsen te vinden die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek. Op deze pagina zijn de leukste steden en dorpen in Auvergne per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig de leukste steden en dorpen in Auvergne vinden!

Steden en dorpen in Allier

In het departement Allier zijn vele mooie plaatsen te vinden. Van charmante plaatsen als Charroux en Moulins tot aan grotere steden als Vichy en Montluçon. In elk van deze plaatsen kunt u gerust een middagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Allier zijn uitstapjes naar deze mooie plaatsen dan ook absoluut de moeite waard!

Steden en dorpen in Cantal

Ook in het departement Cantal zijn vele mooie steden en dorpen te vinden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement kunt u onder meer mooie plaatsen als Aurillac, Saint-Flour, Salers en het prachtige plaatsje Tournemire bezoeken!

Steden en dorpen in Haute-Loire

Brengt u uw vakantie door in het departement Haute-Loire? Dan is uw vakantie eigenlijk niet compleet zonder de prachtige plaats Le Puy-en-Velay bezocht te hebben. Ook zijn er in dit mooie departement meerdere kleine maar prachtige plaatsjes te vinden, waaronder Auzon, Blesle, Lavaudieu en Pradelles!

Steden en dorpen in Puy-de-Dôme

Hoewel het departement Puy-de-Dôme met name bekend staat om zijn indrukwekkende landschap met uitgedoofde vulkanen, zijn er ook in dit gebied verschillende leuke plaatsen te vinden. Zo kunt u in de binnenstad van de grotere stad Clermont-Ferrand gerust een dag doorbrengen zonder dat u raakt uitgekeken. Ook zijn uitstapjes naar plaatsen als Montpeyroux, Riom en Saint-Floret meer dan de moeite waard!