Aurillac

Aurillac is een plaats gelegen in Cantal, een van de departementen van de regio Auvergne en staat ook wel bekend als de Franse hoofdstad van de paraplu. Tot op de dag van vandaag wordt het overgrote deel van alle paraplu’s in Frankrijk in dit plaatsje gemaakt. Aurillac

Geschiedenis van Aurillac

Verschillende archeologische onderzoeken hebben uitgewezen dat de locatie van de huidige plaats al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Op een nabijgelegen heuvel zou ooit een Gallische versterkte nederzetting zijn geweest, welke werd verlaten nadat de Romeinen de omgeving veroverden. Later in de geschiedenis werd op deze locatie een versterkt kasteel gebouwd. Aan de voet van dit kasteel zou in de negende eeuw na Christus de stad zijn ontstaan. Rond het jaar 895 na Christus werd er zowel een kerk als een abdij gebouwd. Door de eeuwen heen groeide Aurillac uit tot een plaatsje dat steeds meer aanzien kreeg. Het plaatsje zou echter nog met de verwoestende gevolgen van enkele oorlogen te maken krijgen. Zo werd in het kasteel van Aurillac in het jaar 1233 verwoest door de gevolgen van de oorlog tegen de albigenzen, ook wel de Katharen genoemd. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland hield het plaatsje stand tegen de Engelsen dankzij haar verdedigingswerken. Tijdens de Godsdienstoorlogen in de zestiende eeuw werd de abdij van Aurillac verwoest door de hugenoten. Ook werden veel katholieke bewoners van deze plaats vermoord. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van dit plaatsje, groeide dit plaatsje uit tot het prachtige plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Aurillac vandaag de dag

Vandaag de dag staat Aurillac bekend als een leuk plaatsje om te bezoeken. Zo zijn er talloze winkeltjes en restaurants te vinden. Ook staat de stad bekend om haar vele smalle steegjes, portieken en haar prachtige oude centrum. Wanneer u dit prachtige plaatsje bezoekt is een wandeling door de oude wijken absoluut aan te bevelen. Ook een bezoekje aan de burcht van Aurillac is de moeite waard. Vanuit deze burcht kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Een bezoekje aan dit prachtige stadje is absoluut aan te bevelen!
Aurillac

Aurillac bezoeken?

Wilt u dit leuke stadje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cantal ook interessant: