Auzon

Auzon is een prachtig plaatsje op een rotsachtige piek in de vallei die is uitgesleten door de gelijknamige rivier, in het departement Haute-Loire. Dit karakteristieke plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in deze regio. Het plaatsje ligt op ongeveer zeventig kilometer afstand van zowel Clermont-Ferrand als Le Puy-en-Velay.

Geschiedenis van Auzon

Over het ontstaan van het plaatsje is niet veel bekend. Men vermoed dat het plaatsje al bestond voordat de Romeinen dit gebied veroverden. Vanwege haar strategische ligging, bovenop een rots lijkt dit aannemelijk. In de twaalfde eeuw na Christus was dit een belangrijk plaatsje. Het plaatsje was dermate belangrijk dat het werd voorzien van een verdedigingsmuur. Ook werd er een kasteel gebouwd om dit belangrijke plaatsje en haar inwoners te kunnen beschermen. Mede dankzij de aanwezigheid van dit kasteel en haar verdedigingsmuren, wist het plaatsje de rumoerige periode rondom de Honderdjarige Oorlog en de Godsdienstoorlogen grotendeels ongeschonden door te komen. De omgeving van Auzon groeide uit tot een belangrijk mijngebied. Na de Eerste Wereldoorlog was er sprake van een industriële crisis in dit mijngebied, mede veroorzaakt door de menselijke verliezen tijdens de oorlog. Ondanks deze minder voortvarende periode heeft het plaatsje de tand des tijds goed doorstaan.

Auzon vandaag de dag

Vandaag de dag staat het plaatsje Auzon bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Haute-Loire. Volgens sommigen behoort dit plaatsje zelfs tot de allermooiste plaatsjes in het zuiden van Frankrijk. Het plaatsje heeft haar historische karakter door de eeuwen heen behouden. Hierdoor kunt u genieten van de vele mooie oude gebouwen en middeleeuwse straatjes. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie plaatsje kunt u gerust een middag de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Loire is een bezoekje aan Auzon meer dan de moeite waard.
Auzon

Auzon bezoeken?

Wilt u dit mooie, karakteristieke plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Loire ook interessant: