Blesle

Blesle is een mooi plaatsje in het departement Haute-Loire, in de regio Auvergne.Blesle Het plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk en maakt dan ook deel uit van de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’.

Geschiedenis van Blesle

Uit verschillende sporen is gebleken dat de directe omgeving van het hedendaagse plaatsje Blesle al tijdens de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Halverwege de negende eeuw werd er een benedictijnse abdij gesticht in de vallei van de rivier La Voireuze. Rondom deze abdij ontstond al snel een klein plaatsje. In de elfde eeuw bouwden de baronnen van Mercoeur een vesting bij dit plaatsje. Dankzij deze vesting kon men al het handelsverkeer door deze vallei goed in de gaten houden. In de twaalfde eeuw groeide het plaatsje Blesle uit tot een van de belangrijkste plaatsjes in deze streek. Daarom werd het plaatsje voorzien van een omwalling, waardoor het plaatsje en haar inwoners beschermd werden tegen kwaadwillenden, zoals struikrovers. Mede dankzij deze omwalling heeft het plaatsje de tand des tijds goed weten te doorstaan.

Blesle vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Haute-Loire? Dan kan een bezoekje aan dit mooie plaatsje niet ontbreken. Het plaatsje staat bekend om haar prachtige middeleeuwse straatjes en om de vakwerkhuisjes. Wanneer u door dit plaatsje heen wandelt is een zowel een bezoekje aan de romaanse kerk, de Eglise Saint-Pierre en de donjon van de voormalige vesting van de Baronnen van Mercoeur de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie plaatsje kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Ook in de nabije omgeving van dit plaatsje is genoeg te beleven. Zo behoren onder meer bezoekjes aan Puy de Sancy en Basilique Saint-Julien de Brioude tot de mogelijkheden!
Blesle

Blesle bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in Auvergne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Loire ook interessant: