Salers

Salers is een plaatsje gelegen in het departement Cantal, in de regio Auvergne. Het plaatsje ligt op de rand van een plateau, met uitzicht op de vallei van de rivier Maronne. Het plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in Frankrijk.Salers

Geschiedenis van Salers

Over de oorsprong van het plaatsje s niet veel bekend. Aannemelijk is dat men zich in de loop der eeuwen vestigde op de locatie van het plaatsje, vanwege haar strategische ligging ten opzichte van de omgeving. Zo kon men eventueel gevaar tijdig aan zien komen. Eigenlijk begint de geschiedenis van het plaatsje pas met het uitbreken van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Als reactie op het uitbreken van deze oorlog, werd het plaatsje naar behoren versterkt. Zo werd er onder meer een muur om het plaatsje gebouwd, en bouwde men verschillende wachttorens om zo de inwoners van het plaatsje te kunnen beschermen. In de zestiende eeuw na Christus werd er een gerechtshof gebouwd in het plaatsje, dat in deze tijd een zeer voortvarende periode doormaakte. Dankzij de aanwezigheid van het gerechtshof, steeg het plaatsje enorm in aanzien en ontstonden er vele prachtige, statige panden in het plaatsje. Toen het gerechtshof in het jaar 1790 werd verplaatst naar Aurillac was het echter gedaan met de bloeitijd van Salers. In de volgende eeuwen stond de ontwikkeling van het plaatsje nagenoeg stil,waardoor het plaatsje vandaag de dag bekend staat vanwege haar middeleeuwse sfeer.

Salers vandaag de dag

Vandaag de dag is Salers een van de meest geliefde plaatsjes in de Auvergne. Mede dankzij haar middeleeuwse sfeer wordt het plaatsje door de kenners tot de mooiste plaatsjes in de regio gerekend. Sommigen scharen Salers zelfs onder de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk. In dit prachtige plaatsje vindt u vele mooie oude gebouwen en de typerende middeleeuwse smalle straatjes. Aan de verschillende pleintjes en in de straatjes bevinden zich verschillende winkeltjes, ateliers en natuurlijk gezellige restaurantjes waar u aan het juiste adres bent voor een lekker drankje na uw verkenningstocht door dit mooie plaatsje. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Auvergne is Salers een plaatsje dat u absoluut eens bezocht moet hebben!
Salers

Salers bezoeken?

Wilt u dit prachtige middeleeuwse plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cantal ook interessant: