Steden en dorpen in Allier

Leuke steden en dorpen zijn er in dit gebied in overvloed. Het departement Allier maakt samen met de departementen Cantal, Haute-Loire en Puy-de-Dôme deel uit van de regio Auvergne. Deze regio staat bekend als een van de dunst bevolkte gebieden van Frankrijk. Desondanks is er veel te zien en te beleven in dit gebied. Zo is deze regio een ideale vakantiebestemming voor wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers. Verder zijn er in de regio Auvergne ook erg veel leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Er is hier zoveel te zien en te beleven dat u gerust meerdere weken vakantie door kunt brengen in deze mooie regio!

De steden en dorpen in Allier op een rij

Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in het departement Allier op een rijtje gezet. Van mooie grotere plaatsen als Vichy en Montluçon tot aan charmante plaatsen als Charroux en Moulins. Elk van deze plaatsen is meer dan de moeite waard om te bezoeken en is goed geschikt als uitvalsbasis voor een fijne vakantie in dit gedeelte van de regio Auvergne. Naast de vele leuke steden en dorpen in Allier, zijn er in deze streek ook veel leuke bezienswaardigheden te vinden. Van mooie kastelen als het kasteel van Billy, het kasteel van Bourbon-l’Archambault en het kasteel van Thoury tot aan Château de la Palice en het Château des ducs de Bourbon. Er is enorm veel te zien en te beleven!

Steden en dorpen in Allier

Deze steden en dorpen in Allier zelf bezoeken?

Wilt u deze leuke plaatsen in deze veelzijdige streek zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de meest comfortabele hotels in het departement Allier op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van deze mooie steden en dorpen in dit departement eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in deze streek!