Tournemire

Tournemire is een prachtig plaatsje in het departement Cantal. Het plaatsje staat onder meer bekend om haar mooie kasteel en behoort officieel tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Het plaatsje ligt in de vallei van de Doire, aan de rechteroever van de rivier. Tournemire

Geschiedenis van Tournemire

Hoewel uit verschillende vondsten is gebleken dat de Auvergne al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest, begint de geschiedenis van het plaatsje in de middeleeuwen. Het plaatsje is ontstaand in de nabijheid van haar kasteel, dat werd gebouwd tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Er was echter één probleem: het kasteel werd gebouwd door Louis d’Anjony, metgezel van Jeanne d’Arc. Dit was tegen het zere been van de familie van Tournemire, omdat dit kasteel zich op hun grondgebied bevond. Zo ontstond er een grote rivaliteit tussen de familie Anjony en de familie Tournemire. Ondanks de rivaliteit bleef het kasteel echter staan. Ook in de hier op volgende eeuwen bleef het kasteel nagenoeg intact. Ook ten tijde van de Franse Revolutie bleef het kasteel en het plaatsje gespaard van vernielingen. Hierdoor heeft het plaatsje Tournemire door de eeuwen heen haar oorspronkelijke karakter weten te behouden, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste dorpjes in het departement Cantal.

Tournemire vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Cantal is een bezoekje aan dit bijzondere plaatsje meer dan de moeite waard. Wanneer u door dit kleine plaatsje heen wandelt lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Tournemire is een prachtig, goed verzorgd dorpje waar u tijdens de mooie zomerdagen prachtige foto’s kunt maken. Wanneer u dit plaatsje bezoekt kan een bezoekje aan het kasteel van d’Anjony, dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van het plaatsje, niet ontbreken. Na een uitgebreide wandeling door dit plaatsje zal het u niet verbazen dat de kenners dit dorpje tot de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk rekenen!
Tournemire

Tournemire bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in het departement Cantal zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cantal ook interessant: