Basse-Normandie

Basse-Normandie ligt in het noordwesten van Frankrijk.Basse-Normandie Samen met Haute-Normandie maakt dit gebied deel uit van een streek die bekend staat als Normandië. Deze regio staat onder meer bekend om de vele indrukwekkende bezienswaardigheden. Veel bezienswaardigheden doen herinneren aan de slag om Normandië.

Geschiedenis van Basse-Normandie

Basse-Normandie kent een rijke geschiedenis. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was er al sprake van bewoning van dit gebied. Met name in de omgeving van de stad Caen zijn sporen gevonden die getuigen van de welvaart van dit gebied. De Franken veroverden deze streek rond de vijfde eeuw na Christus. Invallen van de Noormannen teisterden deze streek gedurende de negende eeuw. In de elfde eeuw veroverde Willem de Veroveraar, de Normandische koning van Engeland deze streek. Bijna honderd jaar later, in 1204, werd de streek veroverd door de Franse koning Filips II. Tijdens de Honderdjarige Oorlog kwam deze streek echter weer in handen van de Engelsen. Pas halverwege de vijftiende eeuw werd het gebied veroverd door Frankrijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er zeer zwaar gevochten in deze regio, toen de Geallieerden landden op de invasiestranden.

Basse-Normandie vandaag de dag

Vandaag de dag maakt Basse-Normandie deel uit van de regio Normandie. Deze regio is een geliefde vakantiebestemming. Er is dan ook enorm veel te zien en te beleven. Zo kunt u onder meer de indrukwekkende invasiestranden bezoeken. Ook een bezoekje aan Pointe du Hoc en de geschutbatterij bij Longues-sur-Mer is de moeite waard. Elk van deze indrukwekkende bezienswaardigheden doet herinneren aan de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uw vakantie in deze regio is niet compleet zonder Mont Saint-Michel bezocht te hebben. Mont Saint-Michel is een klein plaatsje op een rotsachtig schiereiland voor de kust bij Avranches en is wereldberoemd!

Departementen van Basse-Normandie

De regio bestaat uit de departementen Calvados, Manche en Orne. Per departement zijn de leukste bezienswaardigheden en de mooiste plaatsen op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Basse-Normandie

In deze regio zijn vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen te vinden. Per departement zijn deze op een rijtje gezet.

Vakantie in Basse-Normandie

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen en de leukste campings in deze veelzijdige vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.